Μοσχαρίσιες μπριζόλες με γιαουρτένια μαρινάδα έτοιμες σε 15′


    Όλοι αγαπάμε τις μπριζόλες, μοσχαρίσιες ή χοιρινές και ιδιαίτερα συνταγές με διάφορες παραλλαγές, ώστε να τις γευόμαστε σε διάφορες εκδοχές και με πρωτότυπους τρόπους. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγ…


    Όλοι αγαπάμε τις μπριζόλες, μοσχαρίσιες ή χοιρινές και ιδιαίτερα συνταγές με διάφορες παραλλαγές, ώστε να τις γευόμαστε σε διάφορες εκδοχές και με πρωτότυπους τρόπους. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με κρασάτη σάλτσα μελιού και μουστάρδας.

    Για το κρέας

    • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες, κόντρα, 200 γρ. η καθεμία
    • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

    Για τη μαρινάδα

    • 200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
    • 1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
    • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
    • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
    • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
    • 70 ml ελαιόλαδο
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Μοσχαρίσιες μπριζόλες με γιαουρτένια μαρινάδα έτοιμες σε 15'

    Για την μαρινάδα

    • Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
    • Βάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μπολ σερβιρίσματος, στο ψυγείο.
    • Στην υπόλοιπη ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις μπριζόλες και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά.

    Για τις μπριζόλες

    • Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
    • Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (πετάμε όση έμεινε στο μπολ), τις βάζουμε σε ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση και ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσει.
    • Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές με τη μαρινάδα-σάλτσα που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο, με πατάτες τηγανητές και ντοματοσαλάτα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά