Μία εύκολη και με ελάχιστα υλικά τυρόπιτα με κερκυραϊκή προέλευση. Θέλει μόνο μανούρι, 4 αυγά, αλέυρι και γάλα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για πανεύκολα τυροπιτάκια με 2 τυριά και ψωμί του τόστ…
Μία εύκολη και με ελάχιστα υλικά τυρόπιτα με κερκυραϊκή προέλευση. Θέλει μόνο μανούρι, 4 αυγά, αλέυρι και γάλα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για πανεύκολα τυροπιτάκια με 2 τυριά και ψωμί του τόστ έτοιμα σε 10′.
- 1 κιλό μανούρι φρέσκο 2 – 3 ημερών (μανούρι) χωρίς αλάτι ή με ελάχιστο
- 4 αβγά
- λίγο αλεύρι
- γάλα φρέσκο.
- Ζυμώνουμε καλά με το χέρι μας το τυρί να γίνει λεία μάζα.
- Προσθέτουμε τρία αβγά πολύ ελαφρά χτυπημένα και τα ανακατεύουμε.
- Βάζουμε μια χούφτα αλεύρι , ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο – λίγο γάλα (όσο χρειασθεί για να γίνει η ζύμη σε πυκνότητα να κυλάει όπως του κέικ.
- Τότε την αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί τέτοιου μεγέθους ώστε το πάχος της να μην ξεπερνά τους δύο πόντους.
- Χτυπάμε το ένα αβγό ,ανακατεύουμε με λίγο γάλα και μία κουταλιά λαδι και περιχύνουμε την τυρόπιτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 170ο C μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.