Κρατηθείτε και μην τα φάτε όλα: Πολωνικά pierogi γεμιστά με πατάτα


    Γεμιστά ζυμαρικά με πολλές εκδοχές, άλλοτε γλυκά και άλλοτε αλμυρά. H γέμιση με πατάτα και τυρί είναι απλή αλλά εκπληκτική, ειδικά αν τα σερβίρετε σοταρισμένα σε βούτυρο, με στραγγιστό γιαούρτι και πί…


    Γεμιστά ζυμαρικά με πολλές εκδοχές, άλλοτε γλυκά και άλλοτε αλμυρά. H γέμιση με πατάτα και τυρί είναι απλή αλλά εκπληκτική, ειδικά αν τα σερβίρετε σοταρισμένα σε βούτυρο, με στραγγιστό γιαούρτι και πίκλες!

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αντίο δίαιτα! Μπιφτέκια “γκρατινέ” με λιωμένα τυριά και πατάτες που θα σε “κολάσουν”

    Υλικά

    Για τα ντάμπλινγκ (dumplings)

    • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το άνοιγμα της ζύμης
    • 1 αυγό
    • 125 ml νερό
    • 30 ml. ε.π. ελαιόλαδο
    • 1 κουτ. σούπας γάλα
    • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

    Για τη γέμιση

    • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 250 γρ. πατάτες, βρασμένες
    • 100 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • αλάτι
    • βούτυρο, για το τηγάνισμα

    Για το σερβίρισμα

    • γιαούρτι
    • πίκλες

    Διαδικασία

    Κρατηθείτε και μην τα φάτε όλα: Πολωνικά pierogi γεμιστά με πατάτα

    Βήμα 1

    Γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε, αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί.

    Βήμα 2

    Ντάμπλινγκ: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα ντάμπλινγκ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10’.Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι, ανοίγουμε δύο φύλλα πάχους έως 0,5 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ σε στρογγυλό σχήμα.

    Βήμα 3

    Γεμίζουμε τα ντάμπλινγκ με τη γέμιση και κλείνουμε σε ημικυκλικό σχήμα καλά τις άκρες, πατώντας με ένα πιρούνι.

    Βήμα 4

    Βράζουμε τα pierogi σε άφθονο αλατισμένο νερό, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν.

    Βήμα 5

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τα pierogi και από τις δύο πλευρές.

    Βήμα 6

    Μόλις αποκτήσουν ελαφρύ χρυσό χρώμα είναι έτοιμα. Σερβίρουμε τα ντάμπλινγκ ζεστά, με γιαούρτι και πίκλες.

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά