Καραμελωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα έτοιμο σε 5′


    Καραμελένια απόλαυση με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα έτοιμο σε 5′. Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι μια δροσερή πρόταση για αυτές τις ζεστές ημέρες. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπανανογλυκό με ελά…


    Καραμελένια απόλαυση με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα έτοιμο σε 5′. Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι μια δροσερή πρόταση για αυτές τις ζεστές ημέρες. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπανανογλυκό με ελάχιστα υλικά.

    • 1 λίτρο γάλα
    • 2 κουτιά καραμελωμένο ζαχαρούχο
    • 60 γρ νισεστέ
    • 120 γρ αλεύρι
    • 1 πακέτο πτι μπερ κακάο
    • 100 γρ βούτυρο
    • 250 ml κρέμα γάλακτος
    • Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει.
    • Στο υπόλοιπο διαλύουμε το νισεστέ και το αλεύρι.
    • Όταν πάρει θερμοκρασία τα ενώνουμε αφού έχουμε σουρώσει.
    • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνει κρέμα.
    • Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
    • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο.
    • Τα στρώνουμε σε φόρμα 28×20 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
    • Στην χλιαρή κρέμα βάζουμε τα καραμελωμένα ζαχαρούχα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
    • Την βάζουμε πάνω από την βάση με τα μπισκότα και στρώνουμε.
    • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρύα κρέμα.
    • Αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά