Συνταγή: Αν μου το έλεγαν και δεν το δοκίμαζα μόνη μου δε θα το πίστευα! Το φιλέτο του κοτόπουλου για να γίνει μαλακό , ζουμερό και γευστικό πρέπει να μαριναριστεί με γιαούρτι.Πλένουμε και κόβουμε τα …
Συνταγή: Αν μου το έλεγαν και δεν το δοκίμαζα μόνη μου δε θα το πίστευα! Το φιλέτο του κοτόπουλου για να γίνει μαλακό , ζουμερό και γευστικό πρέπει να μαριναριστεί με γιαούρτι.
Υλικά
- 2 φιλεταρισμένα , μεγάλα στήθη από κοτόπουλο (περίπου 700 γρ.) κομμένα στα δύο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι , πιπέρι και μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και πουλερικά
(εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κάρυ , πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη) - Ελάχιστο λάδι για το σκεύος που θα το ψήσουμε
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος στα δύο , σε πιο λεπτές φέτες . Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με αρκετή ποσότητα από το μίγμα μπαχαρικών . Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι και μια γενναία ποσότητα από το ίδιο μίγμα μπαχαρικών. Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και “βυθίζουμε” μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον , ακόμα και για μια νύχτα!
Λαδώνουμε πολύ ελαφρά το σχαροτήγανο και το βάζουμε στη φωτιά να κάψει . Τοποθετούμε πάνω τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου και αφού “αρπάξουν” κι από τις δύο πλευρές , χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και τα γυρίζουμε με λαβίδα . Επαναλαμβάνουμε το γύρισμα λίγες φορές ακόμα και ψήνουμε το κοτόπουλο με προσοχή ώστε να έχει ψηθεί ομοιόμορφα για 20 λεπτά περίπου . Είναι έτοιμο όταν έχει ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
Το συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό ή φρέσκια σαλάτα εποχής ή με ψητές πατάτες ή πατατοσαλάτα…Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και διαιτητικό , απολαυστικό πιάτο!
Πανεύκολη τυρόπιτα έτοιμη σε λίγα λεπτά
Άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα, που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο! Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε την τυρόπιτα της τεμπέλας.
Υλικά
- 500 γρ. φύλλα κρούστας
- 200 ml νερό
- 200 ml γάλα
- 100 ml λάδι
- 1 κρόκο αυγού
- φέτα τριμμένη
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας, αναμιγνύοντας με το αναδευτήρι σε ένα μπολ το λάδι, το γάλα, το νερό και λίγο αλάτι. Παίρνουμε τα φύλλα της κρούστας και τα χωρίζουμε, φτιάχνοντας έτσι 3 ξεχωριστές στρώσεις από φύλλα.
Απλώνουμε στο τραπέζι το πρώτο πακέτο από τα φύλλα και απλώνουμε στην μία άκρη του φύλλου τριμμένη φέτα. Διπλώνουμε στη συνέχεια το φύλλο δημιουργώντας έτσι ένα ρολό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 2 πακέτα φύλλων φτιάχνοντας τελικά 3 ρολά.
Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα ρολά σε 6 ίσα μέρη το κάθε ένα. Σε μία λαμαρίνα ή ένα ταψί, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα τεμάχια από τα ρολά που έχουμε κόψει το ένα δίπλα στο άλλο.
Αφού στρώσουμε καλά τα κομμάτια από τα ρολά, με μία κουτάλα αδειάζουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το μίγμα με το γάλα που φτιάξαμε στο μπολ. Περιμένουμε περίπου 3 λεπτά έως ότου το μίγμα που ρίξαμε να καθίσει καλά στην πίτα και κατόπιν με ένα πινέλο, αλείφουμε τα κομμάτια με τον κρόκο από ένα αυγό.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως ότου η πίτα να ροδίσει και να χάσει τα υγρά. Μετά και από το ψήσιμο, η πίτα είναι έτοιμη να την σερβίρετε!
Δες την εκτέλεση βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Δείτε και αυτά