Τρέξτε να τις φτιάξετε τώρα! Μπριζόλες μοσχαρίσιες Τ-bone με μανιτάρια


    Τι πιο κλασικό από το να ψήσουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες στη σχάρα; Εμείς επιλέγουμε τις κόντρα ή αλλιώς Τ-bone και τις συνοδεύουμε με μανιτάρια.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Για όσους ξέρουν να τρώνε …


    Τι πιο κλασικό από το να ψήσουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες στη σχάρα; Εμείς επιλέγουμε τις κόντρα ή αλλιώς Τ-bone και τις συνοδεύουμε με μανιτάρια.

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Για όσους ξέρουν να τρώνε κρέας: Αυτό είναι το μυστικό για ζουμερές μπριζόλες στον φούρνο!

    Υλικά

    Μερίδες: 2

    Για τα μανιτάρια

    400 γρ. άγρια μανιτάρια

    2 κουτ.σούπας ε.π. ελαιόλαδο

    αλάτι, πιπέρι

    4 κουτ. σούπας βούτυρο

    2 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα

    2 σελίδες σκόρδο, ολόκληρες, καθαρισμένες

    Για τις μπριζόλες

    2 μοσχαρίσιες μπριζόλες T-bone (κόντρα, σπαλομπριζόλα, μπριζόλα από μοσχάρι γάλακτος)

    1-2 κουτ. σούπς ε.π. ελαιόλαδο (ανά μπριζόλα)

    αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Τρέξτε να τις φτιάξετε τώρα! Μπριζόλες μοσχαρίσιες Τ-bone με μανιτάρια

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Τ-BONE: Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 5΄. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C. Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 2΄ από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί με λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Αν θέλουμε να τις ψήσουμε στα κάρβουνα, τότε τις τοποθετούμε στη σχάρα.

    Βήμα 2

    Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας. Υπολογίζουμε πάντως για 1 κιλό κρέας 12΄-14΄ για rare και 16΄-18΄ για well done. Ο χρόνος αυτός είναι λίγο λιγότερος στη σχάρα μας, ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει το μπάρμπεκιου. Βγάζουμε τις μπριζόλες από τον φούρνο και τις σερβίρουμε με τα μανιτάρια μας.

    Βήμα 3

    Μανιτάρια: Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε σε 1 στρώση στο τηγάνι (να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο). Αν το τηγάνι είναι μικρό, τα σοτάρουμε σε δόσεις. Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος, δεν ανακατεύουμε τα μανιτάρια.

    Βήμα 4

    Σοτάρουμε τα μανιτάρια από τη μια πλευρά για 3΄, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Σοτάρουμε για ακόμα 5΄, ανακατεύοντας συχνά με την κουτάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και το σκόρδο.

    Βήμα 5

    Με τη βοήθεια ενός κουταλιού περιχύνουμε συνεχώς τα μανιτάρια με το βούτυρο, για περίπου 3΄-4΄. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα.

    Σερβίρουμε με έξτρα φρέσκο θυμάρι πλάι στις μπριζόλες.

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά