Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια εύκολη, τραγανή και ζουμερή τυρόπιτα με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Εκτός όμως, από την τυρόπιτα, …
Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια εύκολη, τραγανή και ζουμερή τυρόπιτα με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Εκτός όμως, από την τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για κέικ πορτοκαλιού.
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
- 200 γρ. Φέτα τριμμένη
- 200 γρ. Γκούντα τριμμένο
- 200 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 4 αυγά
- 2 ποτήρια γάλα
- Βουτυρώνω ένα ταψί και βάζω 6 φύλλα βουτυρωμένα το καθένα ξεχωριστά, το ένα πάνω στο άλλο.
- Σε ένα μπολ ρίχνω τα τυριά και τα ανακατεύω με τα χέρια μου με λίγο αλατάκι και λίγο πιπεράκι. Ρίχνω τη ζύμη πάνω στα φύλλα και τη στρώνω.
- Απλώνω άλλα 6 φύλλα βουτυρωμένα από πάνω, τα γυρίζω προς τα μέσα για να κλείσει η πίτα μου και κόβω τις γωνιές.
- Χαράζω με το μαχαίρι την πίτα σε κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα και λίγο πιπεράκι. Το ρίχνω πάνω από την τυρόπιτα και το αφήνω 15 λεπτά να το πιει με ηρεμία.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζω μέσα την τυρόπιτα. Αν θέλω από πάνω ρίχνω λίγο κεφαλοτύρι 10 λεπτά πριν την βγάλω εντελώς. Όταν πάρει ωραίο χρυσό χρώμα, την βγάζω! Είναι υπέροχη!
Πηγή: cookpad.com
Νηστίσιμη τυρόπιτα με λίγα υλικά
Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για νηστίσιμη τυρόπιτα. Πρόκειται για το απόλυτο σνακ! Ωστόσο, αν δε νηστεύετε, δείτε εδώ μια κλασική και εξίσου πεντανόστιμη τυρόπιτα.
Υλικά
- 2 φλ. Αλεύρι γοχ
- 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Ξύδι
- 1 1/2-2 φλ. χλιαρό νερό
- 1/2 φλ. Τριμμένο τυρί άσπρο νηστίσιμο
- 3/4 φλ. Τριμμένο τυρί κίτρινο νηστίσιμο
- 1 φλ. Ψιλοκομμένα μανιτάρια ή πιπεριές (προαιρετικά)
- 1/2 φλ. Ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά κρεμμυδάκι, άνηθο, μαϊντανό
- Δυόσμο, θυμάρι, βασιλικό
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό που το ρίχνουμε λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να γίνει συμπαγής και να μην κολλάει στα χέρια. Έπειτα τυλίγουμε το ζυμάρι σε λαδόκολλα ή το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και το τυλίγουμε με μια πετσέτα.
- Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια σε τραπέζι ή πάγκο που έχουμε λίγο αλευρώσει χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Ανοίγουμε 2 φύλλα με τον πλάστη. Τοποθετούμε το ένα φύλλο σένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα τυριά και έπειτα το άλλο φύλλο το τοποθετούμε από πάνω από τη γέμιση.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Πηγή: cookpad.com
Δείτε και αυτά