Τη φτιάχνεις σε 10 λεπτά – Εύκολη και νόστιμη μηλόπιτα χωρίς ζύμη


    Τώρα που το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι βροχερό (δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση), είναι η τέλεια ευκαιρία για να μπεις στη κουζίνα και δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στη ζαχαροπλαστική. Εμε…


    Τώρα που το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι βροχερό (δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση), είναι η τέλεια ευκαιρία για να μπεις στη κουζίνα και δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στη ζαχαροπλαστική. Εμείς σου βρήκαμε, την πιο λαχταριστή συνταγή της Αργυρώς Μπάρμπαρίγου για την μηλόπιτα χωρίς ζύμη που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

    Για την συνταγή για εύκολη μηλόπιτα χωρίς ζύμη που είναι υγιεινή, σκεπαστή με φρούτα και super foods από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, θα χρησιμοποιήσουμε μικρό ταψί ή ακόμα καλύτερα φόρμα του κέικ δαχτυλίδι 24 εκατοστά. Είναι μια υγιεινή μηλόπιτα με βρώμη.

    Πώς θα φτιάξεις την εύκολη μηλόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Υλικά

    • 120 γραμ. βούτυρο
    • 5 κουταλιές μαύρη ή καστανή ζάχαρη κατά προτίμηση
    • 6 μεγάλα μήλα (προτεινόμενη ποικιλία Granny Smith-μήλα Αγιάς)
    • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
    • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1 /2 φλ. (100 γραμ.) μαύρη ή καστανή ζάχαρη κατά προτίμηση
    • 1 φλ. (125 γραμ.) αλεύρι γ.ο.χ
    • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
    • 4 κ.σ λιναρόσπορο αλεσμένο
    • 6 κ.σ ψιλοκομμένο καρύδι
    • 6 κ.σ σταφίδα μαύρη
    • 2 πρέζες αλάτι

    Για το τραγανό γαρνίρισμα

    • 1/2 φλ. αλεύρι
    • 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
    • 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
    • 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
    • 1/2 φλ. βούτυρο
    • 1 βανίλια
    • 2 κ.γλ κανέλα
    • 1-2 πρέζες αλάτι

    Μηλόπιτα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Για το σερβίρισμα

    • άχνη και κανέλα
    • παγωτό βανίλια

    Εκτέλεση

    • Αρχικά συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά. Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα.
    • Στρώνουμε λαδόκολλα ψησίματος στο λαδωμένο σκεύος. Φροντίζουμε να καλυφθούν και τα τοιχώματα.
    • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα βούτυρο στη λαδόκολλα, φροντίζοντας να κάνουμε μία παχιά στρώση.
    • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη ολόγυρα στη φόρμα στη βάση και στα τοιχώματα.
    • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ 0,5 εκ..
    • Ραντίζουμε με το λεμόνι.
    • Τα βάζουμε όλα μέσα στο βουτυρωμένο σκεύος.
    • Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομματάκια) πάνω στα μήλα.
    • Πασπαλίζουμε με τα καρύδια, το λιναρόσπορο και τις σταφίδες πάνω στα βουτυρωμένα μήλα.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια για αυτή τη συνταγή για μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
    • Χτυπάμε με μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσει καλά το μείγμα για 3-4 λεπτά περίπου.
    • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί.
    • Απλώνουμε και καλύπτουμε με το παχύ μίγμα για τη σκεπαστή μηλόπιτα τα μήλα.
    • Στρώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα.
    • Το μείγμα είναι σφιχτό γι’ αυτό θέλει άπλωμα επάνω στα μήλα, ώστε να μπει και ανάμεσα στα κομμάτια φρούτου.
    • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
    • Ελέγχουμε αν ψήθηκε η εύκολη μηλόπιτα χωρίς ζύμη, μπήγοντας στο κέντρο τη λάμα από το μαχαίρι, που πρέπει να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το μείγμα για την υγιεινή μηλόπιτα.
    • Αφού ψηθεί αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, έπειτα ξεφορμάρουμε όσο ακόμα είναι ζεστή.
    • Αχνίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με κανέλα.
    • Σερβίρεται η υγιεινή μηλόπιτα με βρώμη κατά προτίμηση ζεστή, με μια μπάλα παγωτό.

    Για το τραγανό γαρνίρισμα

    • Ψιχουλιάζουμε το μίγμα σε μπολ.
    • Απλώνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
    • Ψήνουμε στους 180°C αέρα για περίπου 15′ να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό.
    • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε βάζο.

    Πηγή: Argiro.gr

    Το μυστικό για την τέλεια μηλόπιτα

    Επιλέξτε σφιχτά ώριμα και ζουμερά μήλα, για να μοσχοβολήσει η μηλόπιτα που θα φτιάξετε.

    Επιλέξτε μήλα αυτών των δύο ποικιλιών

    1)Granny smith: ξινόμηλα, τα οποία έχουν έντονο πράσινο χρώμα, σφιχτή, τραγανή σάρκα και ελαφρώς όξινη γεύση, και

    2)Golden delicious: Τριπόλεως με τραγανή χυμώδη σάρκα και πολλά αρώματα.
    Η συμβουλή μου είναι να επιλέξετε όποια ποικιλία μήλων σάς αρέσει. Όμως, σίγουρα βάλτε στην μηλόπιτα και 2-3 μήλα από τις παραπάνω ποικιλίες, γιατί θα δώσουν ένταση στη μηλόπιτα σας και πολλά αρώματα Επίσης, αυτές οι ποικιλίες μετά το μαγείρεμα-ψήσιμο δεν λιώνουν και δεν υγροποιούν τη ζύμη.

    Για ζουμερές μηλόπιτες με πολύ άρωμα, κόψτε τα φρούτα σε ένα μπολ, πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και το μπαχαρικό της αρεσκείας σας -κανέλα ή μοσχοκάρυδο- κι ανακατέψτε με τα χέρια. Αφήστε να σταθούν για λίγο. Το άρωμα που θα δώσει ο χυμός που θα μείνει στο μπολ κάνει τη μηλόπιτα μοναδική.

    Αφήστε τη φλούδα πάνω στα μήλα, όταν αυτή είναι λεπτή, γιατί δίνει αρώματα στη μηλόπιτα. Στα κόκκινα μήλα που έχουν χοντρή φλούδα αφαιρέστε τη.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Από τον MasterChef, Πάνο Ιωαννίδη: Δροσερό γλυκό ψυγείου με μους λεμόνι και μπισκότο

    Το τέλειο γλυκό ψυγείου: Τραγανή βάση μπισκότου και αφράτη κρέμα τυριού

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά