Cheesecake σοκολάτα με γεμιστά μπισκότα – Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι σκέτη κόλαση


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε το ωραιότερο cheesecake που θα δοκιμάσετε ποτέ. Έχει μπισκότα γεμιστά, σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι κροκάν. Η κάθε μπουκιά είναι σκέτη κόλαση, όπως και αυτού του παγωτό …


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε το ωραιότερο cheesecake που θα δοκιμάσετε ποτέ. Έχει μπισκότα γεμιστά, σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι κροκάν. Η κάθε μπουκιά είναι σκέτη κόλαση, όπως και αυτού του παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα.

    Έτσι θα φτιάξει το cheesecake σοκολάτα

    Υλικά

    Για τη βάση

    • 2 συσκ. (2×158 γραμ.) μπισκότα γεμιστά
    • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν

    Για τη γέμιση

    • 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
    • 700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
    • 200 γρ. τραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
    • 150 γρ. ζάχαρη
    • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 2 βανίλιες
    • 1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα

    Για τη ganache

    • 150 γρ. σοκολάτα 60%
    • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    • 2 κ.σ. ρούμι
    • 1 κ.σ. μέλι

    Για τη βάση

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
    • Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ.
    • Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
    • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
    • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν.
    • Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα.
    • Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι.
    • Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν.
    • Ψήνουμε για 10′-12′ .
    • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Για το μείγμα του τσιζκέικ

    • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει.
    • Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
    • Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
    • Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
    • Προσθέτουμε το γιαούρτι.
    • Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα.
    • Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.
    • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.

    Μυστικό

    • Το κέντρο του θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό.
    • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατί όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια.
    • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
    • Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
    • Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο.
    • Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.

    Για τη γκανάζ

    • Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
    • Ζεσταίνουμε την κρέμα.
    • Περιχύνουμε την σοκολάτα.
    • Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′.
    • Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
    • Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
    • Ανακατεύουμε.
    • Περιχύνουμε το γλυκό.
    • Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
    • Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό.

    Πηγή: argiro.gr

    Αν σας αρέσουν οι μπαμπάνες τέλειο είναι και αυτό το γλυκό ψυγείου

    γλυκό ψυγείου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Μετά το μαμαδίστικο φαγητό, σας έχουμε μια ακόμη συνταγή για το καλοκαίρι, η οποία είναι αγαπημένη για μικρούς και μεγάλους. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν μας δίνει τα υλικά για ένα πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και μπανάνες.

    Υλικά

    • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
    • 1 ½ φλ. κρύο γάλα
    • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
    • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
    • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
    • 3-4 μπανάνες ώριμες

    Για την επικάλυψη

    • 60 γρ. κουβερτούρα
    • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
    • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
    • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
    • 2 κ.σ. γάλα
    • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

    Εκτέλεση

    • Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
    • Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
    • Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
    • Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
    • Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
    • Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.
    • Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.
    • Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
    • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.
    • Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.
    • Γαγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

    Για την επικάλυψη σοκολάτας

    • Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
    • Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
    • Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

    Πηγή: argiro.gr

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Σκέτη απόλαυση το γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Πεντανόστιμη και χωρίς πολλές θερμίδες – Πανεύκολη κερασόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά