Ο καλύτερος μεζές που φάγατε ποτέ: Τηγανιά κοτόπουλου με σάλτσα δυόσμου του ονείρου


    Η συνταγή για την πιο νόστιμη τηγανιά κοτόπουλο με δυόσμο, που έχετε δοκιμάσει. Θα μυρίσει η κουζίνα όμορφες μυρωδιές που θα σας τρέχουν τα σάλια. Αδιαμφισβήτητα, αυτό το πιάτο θα συνοδέψει τέλεια τη …


    Η συνταγή για την πιο νόστιμη τηγανιά κοτόπουλο με δυόσμο, που έχετε δοκιμάσει. Θα μυρίσει η κουζίνα όμορφες μυρωδιές που θα σας τρέχουν τα σάλια. Αδιαμφισβήτητα, αυτό το πιάτο θα συνοδέψει τέλεια τη μπύρα ή το λευκό κρασί σας. Παράλληλα, δείτε τι πρέπει να προσέχετε στο κοτόπουλο.

    • 150 ml ελαιόλαδο
    • 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μέτριες μπουκιές
    • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
    • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
    • 6 πιπεριές Φλωρίνης
    • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο
    • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Ο καλύτερος μεζές που φάγατε ποτέ: Τηγανιά κοτόπουλου με σάλτσα δυόσμου του ονείρου

    • Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200° C.
    • Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου.
    • Τις σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις μεριές.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
    • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    • Ρίχνουμε 150 ml νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά.
    • Πιπεριές (τις ετοιμάζουμε όσο σιγομαγειρεύεται το κοτόπουλο)
    • Αραδιάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στη σχάρα, την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στο γκριλ, γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να σκάσει σε διάφορα σημεία.
    • Τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε αμέσως, σφιχτά, με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
    • Έτσι, οι εγκλωβισμένοι υδρατμοί αποκολλούν τη φλούδα από τη σάρκα και οι πιπεριές θα ξεφλουδιστούν πολύ εύκολα.
    • Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σποράκια, τις κόβουμε σε μακριές και λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε.
    • Ρίχνουμε στο μούλτι τα φύλλα δυόσμου, 50 ml νερό και τη μουστάρδα, και τα δουλεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να φτιάξουμε μια σχετικά ρευστή σάλτσα, την οποία αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά.
    • Σερβίρουμε τη τηγανιά κοτόπουλο ζεστή, και συνοδεύουμε με πιλάφι ή μια ελαφριά καλοκαιρινή πατατοσαλάτα, αρωματισμένη με λίγη μουστάρδα και φρέσκο δυόσμο.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά