Λιώνει στο στόμα: Τυρόπιτα με ζύμη τάρτας, 4 τυριά και καρύδια έτοιμη σε χρόνο ντε τε


    Μια εύκολη έξτρα τυρένια τυρόπιτα που γίνεται μέχρι να καθαρίσετε τη σαλάτα. Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και… τσιμπολόγημα! Έχει 4 τυριά, κρέμα γάλακτος, ενω το μυστικό κρύβεται στα καρύδ…


    Μια εύκολη έξτρα τυρένια τυρόπιτα που γίνεται μέχρι να καθαρίσετε τη σαλάτα. Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και… τσιμπολόγημα! Έχει 4 τυριά, κρέμα γάλακτος, ενω το μυστικό κρύβεται στα καρύδια. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για την ανατολίτικη αρωματική τυρόπιτα.

    • 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτα
    • 300 ml κρέμα γάλακτος
    • 100 γρ. τυρί κρέμα
    • 100 γρ. μπλε τυρί ή γκοργκοντζόλα, λιωμένο με πιρούνι
    • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, χοντροτριμμένη
    • 2 αβγά
    • 50 γρ. καρυδόψιχα
    • λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
    • λίγο βούτυρο για το ταψί
    • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι

    Λιώνει στο στόμα: Τυρόπιτα με ζύμη τάρτας, 4 τυριά και καρύδια έτοιμη σε χρόνο ντε τε

    • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα ή ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνετε μέσα το φύλλο ζύμης για τάρτα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.
    • Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και ανακατεύετε μέσα πρώτα το τυρί κρέμα, μετά το μπλε τυρί, την παρμεζάνα και τέλος, τη γραβιέρα.
    • Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα στην τάρτα, πασπαλίζετε με τα καρύδια και το σχοινόπρασο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν η ζύμη και η γέμιση της τάρτας.
    • Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε σε κομμάτια που συνοδεύετε με λίγη ρόκα στο πλάι.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά