Μια εύκολη έξτρα τυρένια τυρόπιτα που γίνεται μέχρι να καθαρίσετε τη σαλάτα. Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και… τσιμπολόγημα! Έχει 4 τυριά, κρέμα γάλακτος, ενω το μυστικό κρύβεται στα καρύδ…
Μια εύκολη έξτρα τυρένια τυρόπιτα που γίνεται μέχρι να καθαρίσετε τη σαλάτα. Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και… τσιμπολόγημα! Έχει 4 τυριά, κρέμα γάλακτος, ενω το μυστικό κρύβεται στα καρύδια. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για την ανατολίτικη αρωματική τυρόπιτα.
- 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. μπλε τυρί ή γκοργκοντζόλα, λιωμένο με πιρούνι
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, χοντροτριμμένη
- 2 αβγά
- 50 γρ. καρυδόψιχα
- λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- λίγο βούτυρο για το ταψί
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα ή ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνετε μέσα το φύλλο ζύμης για τάρτα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και ανακατεύετε μέσα πρώτα το τυρί κρέμα, μετά το μπλε τυρί, την παρμεζάνα και τέλος, τη γραβιέρα.
- Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα στην τάρτα, πασπαλίζετε με τα καρύδια και το σχοινόπρασο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν η ζύμη και η γέμιση της τάρτας.
- Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε σε κομμάτια που συνοδεύετε με λίγη ρόκα στο πλάι.