Νηστίσιμες τηγανόπιτες με 3 υλικά έτοιμες σε 1′


    Νόστιμο και νηστίσιμο σνακ μόνο με τρία υλικά για να ετοιμάσετε το απόλυτο σνακ της Μεγάλης Εβδομάδας. Παράλληλα, Δείτε επίσης τα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς.Τεμάχια: 10-12Πηγή: gastro…


    Νόστιμο και νηστίσιμο σνακ μόνο με τρία υλικά για να ετοιμάσετε το απόλυτο σνακ της Μεγάλης Εβδομάδας. Παράλληλα, Δείτε επίσης τα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς.

    Τεμάχια: 10-12

    • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
    • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    Νηστίσιμες τηγανόπιτες με 3 υλικά έτοιμες σε 1'

    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά 150 ml νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
    • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 – 12 μικρές μπάλες (στο μέγεθος καρυδιού). Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε στρογγυλό λεπτό φύλλο, πάχους 1 – 2 χλστ. και διαμέτρου περίπου 16 – 18 εκ.
    • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
    • Τηγανίζουμε μία μία τις πίτες για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
    • Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές σε πιατέλα.

    Πηγή: gastronomos.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά