Ένα φαγητό που λατρεύουν όλα τα παιδιά είναι τα κεφτεδάκια και ειδικότερα όταν είναι μικρά σε μέγεθος και μπορούν να φαγωθούν εύκολα σε μπουκίτσες. Αν θέλετε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα κεφτ…
Ένα φαγητό που λατρεύουν όλα τα παιδιά είναι τα κεφτεδάκια και ειδικότερα όταν είναι μικρά σε μέγεθος και μπορούν να φαγωθούν εύκολα σε μπουκίτσες. Αν θέλετε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα κεφτέδακια, εύκολα και γρήγορα τότε ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή.
Με την ευκαιρία ανακαλύψτε πως θα φτιάξετε κεφτεδάκια με γέμιση μοτσαρέλας.
Υλικά
- 500 γραμμάρια κιμά (χοιρινό ή μοσχαρίσιο ή μισό-μισό)
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 2 κ.τ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.τ.σούπας ρίγανη
- 1 κ.τ.σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.τ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ.τ.σούπας ούζο
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί με νερό για να μουλιάσει.
- Το στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ.
- Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τον δυόσμο, το ούζο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. - Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγη ώρα, να φύγει το παραπανίσιο λάδι.
Πηγή: aples.gr
Δείτε και αυτά