Σε αυτή τη μακαρονάδα η πιπεριά Φλωρίνης είναι ο πρωταγωνιστής και ξεχωρίζει απελευθερώνοντας όλη την έντασή της. Είμαστε μακαρονάδες και στη νηστεία και οι επιλογές είναι πολλές, όπως αυτή η θεσπέσια…
Σε αυτή τη μακαρονάδα η πιπεριά Φλωρίνης είναι ο πρωταγωνιστής και ξεχωρίζει απελευθερώνοντας όλη την έντασή της. Είμαστε μακαρονάδες και στη νηστεία και οι επιλογές είναι πολλές, όπως αυτή η θεσπέσια μακαρονάδα με σκόρδο και σουσάμι.
- 500 γρ. βίδες (ή πένες ή ό,τι μας αρέσει)
- 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, σε λεπτές ροδέλες
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού καρύδια *, τριμμένα
- χοντρό αλάτι και πιπέρι
- 5 κουτ. σούπας λάδι
- 1 φλιτζ. τσαγιού πατικωτό ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρέσκα βότανα: δυόσμος, μαϊντανός, ρίγανη, μαντζουράνα,
- ρόκα και φύλλα λουίζας (όσο περισσότερα βρούμε, τόσο το καλύτερο)
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό που κοχλάζει και στο οποίο έχουμε προηγουμένως ρίξει 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι και 1 κουτ. γλυκού από το μετρημένο λάδι. Ανακατεύουμε.
- Όταν βράσουν, αλλά όχι να παραβράσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι κρύο νερό, ανακατεύουμε και σουρώνουμε.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με 4 – 5 κουτ. σούπας νερό και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Όταν στεγνώσουν, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τα σοτάρουμε μαλακά, να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα ξανθοκάστανο (θέλουν περίπου 10 λεπτά).
- Τότε τα ρίχνουμε στα στραγγισμένα μακαρόνια.
- Προσθέτουμε αμέσως τα ωμά βότανα και τις πιπεριές, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και μαύρο πιπέρι.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα με πρασινάδες και δυόσμο.