Τα μπισκότα της γιαγιάς: Πανεύκολη συνταγή χωρίς αλεύρι μόνο με 3 υλικά – Έτοιμα σε 20 λεπτά


    Μπισκότα: Επιθυμείτε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική, γλυκιά και γευστική συνταγή; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Το βέβαιο είναι πως θα σας «λύσει» τα χέρια…


    Μπισκότα: Επιθυμείτε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική, γλυκιά και γευστική συνταγή; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Το βέβαιο είναι πως θα σας «λύσει» τα χέρια. Αυτό, διότι μπορείτε να προσφέρετε τα συγκεκριμένα μπισκότα σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για το προφιτερόλ της τεμπέλας που θα σας ξετρελάνει.

    Υλικά συνταγής

    • 75 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
    • 1 μεγάλο αυγό
    • 125 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ

    Εκτέλεση συνταγής

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και καλύπτουμε 2 ταψάκια με αντικολλητικό χαρτί.
    • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το αυγό, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πυκνώσει η υφή τους.
    • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
    • Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα κατευθείαν γιατί αν το αφήσουμε θα ξεκινήσει να διαχωρίζεται.
    • Πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, ξεκινάμε να βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα για κάθε μπισκοτάκι (σ.σ. το ένα πάνω στο άλλο, πιέζοντας ελαφρώς το κέντρο τους), αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
    • Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, αλλάζοντας θέση στα ταψιά μετά το πρώτο δεκάλεπτο.
    • Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα, αποσύρουμε και αφήνουμε πάνω στην ειδική σχάρα να κρυώσουν.
    • Επιπλέον, πληροφορία: Διατηρούνται σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

    μπισκότα γιαγιάς

    Μπισκότα βρώμης με μέλι (χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο)

    Μπισκότα βρώμης με μέλι (χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο)! Το Athensmagazine.gr σας έχει την υπέροχη συνταγή και αν θέλετε κάτι ξεχωριστό έχουμε και μπισκότα κρακελέ σοκολάτας!

    Υλικά

    • Βρώμη 300γρ. (2,5 κούπες καφέ για νέσκαφε)
    • 1 ώριμη μπανάνα κανονικού μεγέθους ή 1 κανονικού μεγέθους μήλο (ό,τι σας αρέσει καλύτερα)
    • 80γρ. μέλι (2 κουταλιές σούπας γεμάτες-γεμάτες και να το αφήσετε να τρέξει όλο)
    • 20γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτές κουταλιές σούπας)
    • 150γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή 150γρ. chocholate chips (μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες)
    • Χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι
    • 1 βανίλια
    • 1 κουταλάκι σόδα
    • 1 κουταλάκι μπέικιν
    • λίγη κανέλα

    Εκτέλεση

    1. Πρώτα πολτοποιείτε το φρούτο που έχετε επιλέξει (μπανάνα ή μήλο).
    2. Μετά, αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε ελαφρώς για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα.
    3. Αλέθετε τη μισή ποσότητα βρώμης (ή και ολόκληρη αν προτιμάτε) για να πλάθονται καλύτερα τα μπισκότα.
    4. Βάζετε σε μία λεκανίτσα το πολτοποιημένο φρούτο, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε τα υλικά είτε στο χέρι είτε στο μίξερ για ευκολία.
    5. Ακολούθως προσθέτετε τη σόδα, τη βανίλια, το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύετε.
    6. Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά-σιγά τη βρώμη και παράλληλα, σιγά-σιγά το χυμό πορτοκαλιού. (Η βρώμη λειτουργεί όπως το αλεύρι οπότε μην την προσθέσετε όλη μαζί με την μία.)
    7. Τέλος, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες ή τη σοκολάτα και ανακατεύετε για τελευταία φορά.
    8. Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις «πατάτε» με τις παλάμες σας να απλώσουν και να μοιάζουν με μπισκότο (Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο, έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πώς θα βγουν από την αρχή).
    9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
    10. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και… βουρ!!!!!

    Πηγή: xrysessyntages

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά