Γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς – Έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ


    Πανέυκολα και πεντανόστιμα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια έτοιμα σε μόλις 15′. Αυτή τη συνταγή μπορεί να την εκτελέσει και ο πιο αρχάριος μάγειρας. Η γεύση είναι απλά θεσπέσια και θυμίζει τα κουλουρά…


    Πανέυκολα και πεντανόστιμα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια έτοιμα σε μόλις 15′. Αυτή τη συνταγή μπορεί να την εκτελέσει και ο πιο αρχάριος μάγειρας. Η γεύση είναι απλά θεσπέσια και θυμίζει τα κουλουράκια της γιαγιάς, όπως αυτά τα λαχταριστά τυροπιτάκια κουρού της γιαγιάς.

    Υλικά

    • 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
    • 120 γρ ζάχαρη
    • 100 γρ χυμό πορτοκάλι
    • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • 120 γρ ηλιέλαιο
    • 1/2 κτγ μαχλέπι
    • 2 γρ μαστίχα
    • 1/4 κτγ κακουλέ
    • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
    • 2 βανιλίνες

    Γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς - Έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ

    • Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε 120γρ ζάχαρη, 1/2 κτγ κακουλέ , 2 γρ.μαστίχα, 1/2 κτγ μαχλέπι , 1 κτγ μπέικεν , 2 βανιλίνες και χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη
    • Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 100γρ χυμό πορτοκαλιού, 120γρ ηλιέλαιο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενσωματωθούν
    • Συνεχίζουμε προσθέτοντας και 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη
    • Σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά
    • Μετά από 10 λεπτά παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά (30γρ) και δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια
    • Τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 170 c
    • Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά