Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά; Μέσα στη μέρα συχνά μπορεί κανείς να αναζητήσει έστω και μία μπουκιά γλυκό. Η ζαχαροπλαστική όμως απαιτεί χρόνο τις περισσότερες φορές. Τι θα έλεγες όμως αν ήξερε…
Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά; Μέσα στη μέρα συχνά μπορεί κανείς να αναζητήσει έστω και μία μπουκιά γλυκό. Η ζαχαροπλαστική όμως απαιτεί χρόνο τις περισσότερες φορές. Τι θα έλεγες όμως αν ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις ένα γλυκό πολύ εύκολα με μόνο 2 υλικά;
Παρακάτω θα ανακαλύψεις 4 συνταγές για γλυκό με μόνο 2 υλικά. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως θα φτιάξεις αφράτο γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.
Μους σοκολάτας
Υλικά:
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
- 350ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ και τα 150ml της κρέμας γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι να πάρει βράση.
- Περιχύνετε με την καuτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ και μετά από λίγο ανακατεύετε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
- Στο μεταξύ χτυπάτε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
- Ανακατεύετε την σαντιγί με το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε τη μους στο ψυγείο να πήξει γιατί σε αυτή τη φάση είναι αραιή. Αφού σφίξει η μους τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα τη μοιράζετε σε ποτήρια.
Μπουκίτσες σοκολάτας
Υλικά:
- 450 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα 400 γραμμαρίων
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα .Ρίχνουμε το μείγμα σε πυράντοχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα.
- Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Μπισκοτάκια καρύδας
Υλικά:
- 1½ φλιτζ. γάλα ζαχαρούχο
- 3 φλιτζ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Επενδύουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αναμειγνύουμε καλά τα δύο υλικά.
- Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ακουμπάμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσουν.
- Τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα όσο είναι ακόμα ζεστά. Τα σερβίρουμε μόλις κρυώσουν.
Palmiers
Υλικά:
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 πακέτο σφολιάτα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Ρίξτε στον πάγκο 1 κουταλιά ζάχαρης, πάρτε ένα φύλο σφολιάτας και τοποθετήστε το πάνω στη ζάχαρη.
- Στρίψτε το σε ρολό και σταματήστε όταν φτάσετε στο μέσον του.
- Κάντε το ίδιο με την άλλη άκρη του μέχρι οι δύο άκρες που ρολάρετε να συναντηθούν. Πάρτε το μαχαίρι και κόψετ την τυλιγμένη ζύμη σου σε λεπτά palmiers.
- Απλώστε τα σε ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ψήστε τα για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Πηγή: infokids.gr
Δείτε και αυτά