Μια συνταγή για μια φανταστική, εύκολη και πολύ γρήγορη μπισκοτένια τούρτα. Ένα υπέροχο δροσερό γλυκό ψυγείου για όλες τις ώρες.Ακόμα ένα εύκολο γλυκό ψυγείου που θα σου κρατάει “συντροφιά” το καλοκαί…
Μια συνταγή για μια φανταστική, εύκολη και πολύ γρήγορη μπισκοτένια τούρτα. Ένα υπέροχο δροσερό γλυκό ψυγείου για όλες τις ώρες.
Ακόμα ένα εύκολο γλυκό ψυγείου που θα σου κρατάει “συντροφιά” το καλοκαίρι, μετά και από αυτό εδώ που χρειάζεται μόνο 3 υλικά.
Υλικά συνταγής
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 250 γρ μαργαρίνη
- 1 λίτρο γάλα
- 6 κ.σ κορν φλάουρ
- 10 κ.σ ζάχαρη
- 100γρ κουβερτούρα
- 2 φακελάκια σαντιγύ σε σκόνη
- λίγο κονιάκ
- λίγο τριμμένο φουντούκι ή καρύδι (προεραιτικά)
- τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα *
Εκτέλεση συνταγής
- Σπάμε τα μπισκότα στα 3 και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή τσέρκι χωρίς να τα στρώσουμε,τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ή καρύδι.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,την μαργαρίνη και την κουβερτούρα σε κομμάτια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα(Δεν θέλουμε να πήξει πολύ,ώστε να εισχωρήσει ανάμεσα στα μπισκότα). Ρίχνουμε την καuτή κρέμα πάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
- Ετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες,την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηρούς καρπούς
* Μπορείτε να γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας [λιώνετε σε μπεν μαρί 2 κουβερτούρες με λίγο γάλα]