Σε ποιον δεν αρέσουν τα burger; Φανταστείτε να είναι και σπιτικά με αγνά υλικά και φτιαγμένα από εσάς με πολύ αγάπη. Τα burger είναι πολύ νόστιμα και η παρακάτω συνταγή θα σας μαγέψει και θα σας κάνει…
Σε ποιον δεν αρέσουν τα burger; Φανταστείτε να είναι και σπιτικά με αγνά υλικά και φτιαγμένα από εσάς με πολύ αγάπη. Τα burger είναι πολύ νόστιμα και η παρακάτω συνταγή θα σας μαγέψει και θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Μάλιστα, όλοι θα τα λατρέψουν.
Παράλληλα, ανακάλυψε την βέλγικη συνταγή για λαχταριστές τηγανητές πατάτες που θα τις ερωτευτείτε.
Υλικά
Για το μοσχαρίσιο μπιφτέκι:
- 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά χοντροκομμένο, με 30% λίπος. Προτιμήστε Black Angus.
- 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- 2 κουταλάκια Worcestershire sauce
- αλάτι
- πιπέρι
Επιπλέον Υλικά:
- 1 ώριμη ντομάτα
- 4 ψωμάκια brios για burgers
- 4 φέτες καπνιστή πανσέτα, πάχους 3 χιλιοστών. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε μπέικον
- 4 φέτες τυρί Gouda
- Ketchup
- Μουστάρδα

Εκτέλεση
- Το πρώτο μας βήμα είναι να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια. Ανακατεύουμε λοιπόν καλά τον κιμά με όλα τα υλικά του και τον χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
Tip: Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από αυτή του ψωμιού, γιατί μόλις ψηθούν θα μαζέψουν λίγο και θέλουμε τα burgers μας να έχουν το σωστό μπιφτέκι σε μέγεθος. - Έχουμε ζεστάνει καλά το BBQ ή το τηγάνι grill και τοποθετούμε τα μπιφτέκια. Μπορείτε να τα ψήσετε και στο grill του φούρνου σας.
Tip: Μόλις ακουμπήσουμε τα μπιφτέκια μας στο grill, τα πιέζουμε λίγο με τον αντίχειρα μας στο κέντρο, γιατί φουσκώνουν όταν ψήνονται και με αυτό τον τρόπο διατηρούμε καλύτερα το σχήμα τους. - Για να τα ψήσουμε μέτρια, ώστε να είναι ζουμερά και να διατηρήσουν τους χυμούς τους, θα χρειαστούμε 3-5 λεπτά ψήσιμο σε κάθε πλευρά.
- Καθώς ψήνονται τα μπιφτέκια, προχωράμε με την προετοιμασία των υπόλοιπων υλικών μας.Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες και τα ψωμάκια στην μέση.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε τις καπνιστές πανσέτες. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά, τις γυρνάμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη και τις αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
Tip: Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο τα ψωμάκια, τοποθετώντας τα με την κομμένη όψη προς τα κάτω. Με τον τρόπο αυτό εκμεταλλευόμαστε την λιπαρότητα από την πανσέτα και ενισχύουμε την γεύση του ψωμιού. - Όταν τα μπιφτέκια μας είναι σχεδόν έτοιμα, 1-2 λεπτό πριν τα βγάλουμε τοποθετούμε πάνω από το κάθε ένα μια φέτα από το τυρί μας για να λιώσει.
Πηγή: alwayshungry.gr
Δείτε και αυτά