Δεν χρειάζεστε ψησταριά για να μαγειρέψετε μια νόστιμη μπριζόλα. Απεναντίας, με μια σωστή προετοιμασία θα απολαύσετε στον φούρνο μια καλοψημένη και μαλακή στη γεύση χοιρινή μπριζόλα.Δείτε επίσης: Ζουμ…
Δεν χρειάζεστε ψησταριά για να μαγειρέψετε μια νόστιμη μπριζόλα. Απεναντίας, με μια σωστή προετοιμασία θα απολαύσετε στον φούρνο μια καλοψημένη και μαλακή στη γεύση χοιρινή μπριζόλα.
Δείτε επίσης: Ζουμερές μπριζόλες για τους μερακλήδες – Το μυστικό που κρύβουν οι σεφ
Τι πρέπει να κάνετε
- Για να ψηθεί σωστά η μπριζόλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Καρυκεύστε τη μπριζόλα . Σε ένα μπολ αναμείξτε χοντρό αλάτι γιατί αναδεικνύει τη γεύση, ελαιόλαδο , φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, χυμό ενός λεμονιού και λίγο σκόρδο ή πάπρικα ( προαιρετικά). Περάστε με το χέρι σας ή με ένα πινέλο καλά και τις δύο πλευρές της μπριζόλας ώστε τα υλικά να πάνε παντού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και ρίγανη.
- Αν έχετε χρόνο αφήστε το μαριναρισμένο κρέας στην άκρη για μερικές ώρες. Θα μαλακώσει και θα είναι πιο νόστιμη.
Ειδικότερα θα χρειαστείτε:
- 4 μπριζόλες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- σκόρδο δύο σκελίδες ή μισό κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- χυμός 1 λεμονιού ( αν σας αρέσει το λεμόνι προσθέτετε κι άλλο)
- ρίγανη ( προαιρετικά)
Στεγνώστε τις μπριζόλες με χαρτί και πασπαλίστε και τις δύο πλευρές με όλα τα υλικά. Σε ένα ταψί απλώνετε αντικολλητικό χαρτί , τοποθετείτε τις μπριζόλες , ρίχνετε λίγο νερό που έχετε ανακατέψει με την μαρινάδα που έχει περισσέψει, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά ( 170 C) για περίπου 1,5 με 2 ώρες ( ανάλογα με τον φούρνο).
Μόλις είναι έτοιμες σερβίρετε τις μπριζόλες και τις απολαμβάνετε όσο είναι ζεστές.