“Βλάχικη” τυρόπιτα με κεφίρ – Η πεντανόστιμη συνταγή που θα σας ξετρελάνει


    Κάσιου στα βλάχικα σημαίνει τυρί εξού και η ονομασία κασιόπιτα. Η πιο γνωστή ηπειρώτικη τυρόπιτα, πεντανόστιμη και πανεύκολη, για να τη φτιάξουν και οι πιο “ανίδεοι” από μαγειρική με απλά υλικά. Πανεύ…


    Κάσιου στα βλάχικα σημαίνει τυρί εξού και η ονομασία κασιόπιτα. Η πιο γνωστή ηπειρώτικη τυρόπιτα, πεντανόστιμη και πανεύκολη, για να τη φτιάξουν και οι πιο “ανίδεοι” από μαγειρική με απλά υλικά. Πανεύκολη τυρόπιτα είναι και αυτή εδώ, έτοιμη σε τρία λεπτά.

    • 2 φλιτζ. αλεύρι
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
    • 1 φλιτζ. κεφίρ ή ξινόγαλο
    • 2 αυγά
    • 1½ φλιτζ. φέτα τριμμένη
    • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Αλοίφετε με βούτυρο το ταψί και μετά ρίχνετε σφηνάκια λάδι
    • Αναμειγνύετε τα υλικά (εκτός από το αυγό που θα βάλετε πάνω και το βούτυρο που θα βάλετε σε κομματάκια επίσης πάνω)
    • Τελευταίο βάζετε το τυρί θρυμματισμένο. Ρίχνετε το μείγμα που έχει γίνε χυλός στο ταψί και κομματάκια τυρί όπου λέιπει. Στη συνέχεια ρίχνετε τα κομμάτια βούτυρου και το αυγό χτυπημένο.
    • Το ψήνετε maximum 50′-1 ώρα ανάλογα και με το φούρνο και τη βγάζετε όταν αρχίζει να ξεροψήνεται γύρω-γύρω.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά