Φανταστικά γεμιστά μελομακάρονα με καρύδια και κανελογαρύφαλλα – Το κονιάκ είναι το μυστικό


    Αφού εχθές σας αποκαλύψαμε την top συνταγή για κουραμπιέδες (δείτε την εδώ) σήμερα ήρθε η ώρα να σας υποδείξουμε τον τρόπο που θα φτιάξετε τα πιο γευστικά γεμιστά μελομακάρονα.Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μο…


    Αφού εχθές σας αποκαλύψαμε την top συνταγή για κουραμπιέδες (δείτε την εδώ) σήμερα ήρθε η ώρα να σας υποδείξουμε τον τρόπο που θα φτιάξετε τα πιο γευστικά γεμιστά μελομακάρονα.

    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται με τους αναγνώστες του Youweekly.gr την άπαιχτη συνταγή της.

    Υλικά Συνταγής

    • 1/2 φλ. κονιάκ
    • 3/4 φλ. ζάχαρη
    • 3/4 φλ. χυμός πορτοκαλιού
    • 7 φλ. (περίπου 1 κιλό) αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
    • 2 φλ. σπορέλαιο
    • 1 κ.σ. κανέλα και γαρίφαλο (ανάμεικτα)
    • 1 κ.σ. σόδα
    • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)

    Για τη γέμιση

    • 200 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
    • 1 κ.σ. κανέλα
    • Για το σιρόπι
    • 2 φλ. µέλι
    • 2 φλ. νερό
    • 2 φλ. ζάχαρη
    • 1/2 λεμόνι (χυμός)

    Εκτέλεση

    Για το μίγμα

    • Βάζουμε πρώτα σε μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το γαρύφαλλο.
    • Τα ανακατεύουμε µε σύρμα, να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
    • Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό (πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει και χύνεται) και τον προσθέτουμε στα υλικά, καθώς επίσης και το κονιάκ και το ξύσμα.
    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το baking powder και λίγο λίγο το προσθέτουμε στα υγρά ανακατεύοντας µε σύρμα.
    • Μόλις αρχίσει να μαζεύεται η ζύμη, τη δουλεύουμε απαλά µε το χέρι, όχι πολλή ώρα γιατί το πολύ ζύμωμα σφίγγει και σκληραίνει τα γεμιστά μελομακάρονα.
    • Το αλεύρι το βάζουμε λίγο λίγο η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και λαδερή. Όχι σφιχτή!
      Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, το πλάθουμε μπαλάκι και το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες µας να γίνει πλακέ.
    • Βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε.
    • Το πατάμε πάλι, να γίνει ξανά πλακέ.
    • Αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα τα γεμιστά μελομακάρονα, µε την ένωση προς τα κάτω.
    • Με ένα πιρούνι τσιμπάμε λίγο την επιφάνειά τους.
    • Ψήνουμε στους 170°C βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα και σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
    • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τότε τα στριμώχνουμε σε μεγάλο ταψί (του φούρνου) το ένα κολλητά στο άλλο, να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους.

    Για το σιρόπι

    • Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρει βράση σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά και ξαφρίζουμε το σιρόπι.
    • Περιχύνουμε τα κρύα γλυκά µε το χλιαρό σιρόπι στο ταψί για 4 με 5 λεπτά και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
    • Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε µε τα ψιλοκομμένα καρύδια.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας – Λιώνουν στο στόμα

    Σούσουρο με τους κουραμπιέδες στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης – Η ανακοίνωση της εταιρείας

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά