Ο καιρός που έχει αρχίσει πάλι και μας τα χαλάει επιτάσσει ζεστές γεύσεις και τι καλύτερο από την πιο γευστική καλτσόνε σοκολάτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου;Θέλει μόνο 10 λεπτά να την παρασκευάσεις κι ά…
Ο καιρός που έχει αρχίσει πάλι και μας τα χαλάει επιτάσσει ζεστές γεύσεις και τι καλύτερο από την πιο γευστική καλτσόνε σοκολάτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου;
Θέλει μόνο 10 λεπτά να την παρασκευάσεις κι άλλα 25 να ψηθεί και… πανέτοιμη!
Υλικά Συνταγής
Για την πίτσα
- 1 φύλλο ζύμης για πίτσα
- 1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
- 1-2 πρέζες ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 2 γεμάτη κ.σ πραλινα
- 1 γεμάτη κ.σ τυρί κρέμα μασκαρπόνε (ή στραγγιστό γιαούρτι)
- 1/2 φλ. χοντροσπασμένα φουντούκια
- 300 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα (ή σταγόνες σοκολάτας)
Για το σερβίρισμα
- λίγη λιωμένη σοκολάτα
- λίγα σπασμένα φουντούκια
Εκτέλεση
- Aφήνουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα να ξεπαγώσει στον πάγκο για 30΄.
- Πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο.
- Ακουμπάμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 ºC, στις αντιστάσεις.
- Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.
- Στη μισή πλευρά της ζύμης αλείφουμε την πραλίνα με κουτάλι, αφήνοντας κενό περιμετρικά.
- Εδώ κι εκεί ακουμπάμε το τυρί κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια και κομμάτια σοκολάτας.
- Βρέχουμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη.
- Κλείνουμε σε φάκελο, σκεπάζοντας με τη ζύμη που αφήσαμε άδεια από γέμιση.
- Στρίβουμε τις άκρες δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου στο καλτσόνε σοκολάτας.
- Με προσοχή χωρίς να τρυπήσουμε το καλτσόνε, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο όλη την επιφάνειά του.
- Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Ακουμπάμε σε μικρό ταψί.
- Ψήνουμε για 25΄, μέχρι να φουσκώσει σαν μπαλόνι και να ροδίσει.
- Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το βάζουμε σε ξύλο κοπής.
- Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα, λίγα σπασμένα φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό και από την καρδιά του τρέχει υγρή σοκολάτα.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Αφράτοι και παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες – Η τέλεια συνταγή για τον αγαπημένο μεζέ της γιαγιάς
Πανεύκολο Banana Bread – Το φτιάχνεις μέσα σε 10′
Δείτε και αυτά