Έτοιμο σε 10 λεπτά – Λαχταριστό και ζεστό καλτσόνε σοκολάτας


    Ο καιρός που έχει αρχίσει πάλι και μας τα χαλάει επιτάσσει ζεστές γεύσεις και τι καλύτερο από την πιο γευστική καλτσόνε σοκολάτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου;Θέλει μόνο 10 λεπτά να την παρασκευάσεις κι ά…


    Ο καιρός που έχει αρχίσει πάλι και μας τα χαλάει επιτάσσει ζεστές γεύσεις και τι καλύτερο από την πιο γευστική καλτσόνε σοκολάτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου;

    Θέλει μόνο 10 λεπτά να την παρασκευάσεις κι άλλα 25 να ψηθεί και… πανέτοιμη!

    Υλικά Συνταγής

    Για την πίτσα

    • 1 φύλλο ζύμης για πίτσα
    • 1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
    • 1-2 πρέζες ζάχαρη

    Για τη γέμιση

    • 2 γεμάτη κ.σ πραλινα
    • 1 γεμάτη κ.σ τυρί κρέμα μασκαρπόνε (ή στραγγιστό γιαούρτι)
    • 1/2 φλ. χοντροσπασμένα φουντούκια
    • 300 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα (ή σταγόνες σοκολάτας)

    Για το σερβίρισμα

    • λίγη λιωμένη σοκολάτα
    • λίγα σπασμένα φουντούκια

    Εκτέλεση

    • Aφήνουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα να ξεπαγώσει στον πάγκο για 30΄.
    • Πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο.
    • Ακουμπάμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 ºC, στις αντιστάσεις.
    • Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.
    • Στη μισή πλευρά της ζύμης αλείφουμε την πραλίνα με κουτάλι, αφήνοντας κενό περιμετρικά.
    • Εδώ κι εκεί ακουμπάμε το τυρί κρέμα.
    • Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια και κομμάτια σοκολάτας.
    • Βρέχουμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη.
    • Κλείνουμε σε φάκελο, σκεπάζοντας με τη ζύμη που αφήσαμε άδεια από γέμιση.
    • Στρίβουμε τις άκρες δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου στο καλτσόνε σοκολάτας.
    • Με προσοχή χωρίς να τρυπήσουμε το καλτσόνε, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο όλη την επιφάνειά του.
    • Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
    • Ακουμπάμε σε μικρό ταψί.
    • Ψήνουμε για 25΄, μέχρι να φουσκώσει σαν μπαλόνι και να ροδίσει.
    • Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το βάζουμε σε ξύλο κοπής.
    • Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα, λίγα σπασμένα φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό και από την καρδιά του τρέχει υγρή σοκολάτα.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Αφράτοι και παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες – Η τέλεια συνταγή για τον αγαπημένο μεζέ της γιαγιάς

    Πανεύκολο Banana Bread – Το φτιάχνεις μέσα σε 10′

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά