Παίρνει πατάτες, κοτόπουλο και τα τοποθετεί μέσα στο πυρέξ! Όταν θα ρίξει ελαιόλαδο θα γίνει ότι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει ποτέ!


    Πατάτες με κοτόπουλο: Θέλετε να κάνετε μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια; Πρόκειται για συνταγή, την οποία μπορείτε να την κάνετε ακόμη και αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι σας…


    Πατάτες με κοτόπουλο: Θέλετε να κάνετε μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια; Πρόκειται για συνταγή, την οποία μπορείτε να την κάνετε ακόμη και αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι σας.

    Αναλυτικότερα, οι οδηγίες για τη συνταγή:

    Υλικά συνταγής

    Γενικά υλικά για πατάτες με κοτόπουλο:

    • Φιλέτο Στήθος κοτόπουλου
    • 1 Κρεμμύδι
    • 1 Κόκκινη πιπεριά
    • 1 Πράσινη πιπεριά
    • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
    • Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
    • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    Για την Σάλτσα μπεσαμέλ:

    • 2 κουταλιές αλεύρι
    • 3 φλιτζάνια γάλα
    • 50 γραμμάρια Βούτυρο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

    Παίρνει πατάτες, κοτόπουλο και τα τοποθετεί μέσα στο πυρέξ! Όταν θα ρίξει ελαιόλαδο θα γίνει ότι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει ποτέ!

    Για τις Πατάτες:

    • 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
    • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
    • Μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 100 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα

    Εκτέλεση συνταγής για πατάτες με κοτόπουλο

    • Ξεκινάμε την συνταγή καθαρίζοντας, πλένοντας και κόβοντας τις πατάτες σε χοντρές φέτες.
    • Μεταφέρετε και στρώνετε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και στην συνέχεια ρίχνετε αλάτι, πιπέρια, θυμάρι και ελαιόλαδο.
    • Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C , για περίπου 20 λεπτά.
    • Έπειτα, ρίξτε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια.
    • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κοτόπουλο, που το έχουμε κόψει σε μικρές μπουκιές.
    • Έπειτα, προσθέστε το κομμένο σε φέτες σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε τη κόκκινη πιπεριά, την πράσινη, το τοματοπολτό, το μαύρο πιπέρι, τη πάπρικα και το αλάτι.

    Προετοιμασία για σάλτσα μπεσαμέλ:

    • Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει.
    • Ανακατεύοντας ρίχνετε το αλεύρι και σταδιακά το γάλα.
    • Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.
    • Στο τέλος ρίχνετε πιπέρι και αλάτι.
    • Σβήνετε τη φωτιά και αφήστε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
    • Ρίχνετε στις μισοψημένες πατάτες το κοτόπουλο και απλώνετε καλά.
    • Στη συνέχεια ρίχνετε τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα.

    Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Ρίχνει κομματάκια κονσερβοποιημένων φρούτων σ’ ένα πυρέξ – Το τελικό αποτέλεσμα; Απίθανο!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά