Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο τέλεια συνταγή ever για τις πιο νόστιμες κρέπες. Είτε αλμυρές είτε γλυκές. Η ζύμη και το μίγμα είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε τις καλύτερες.Για να φτιάξουμε …
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο τέλεια συνταγή ever για τις πιο νόστιμες κρέπες. Είτε αλμυρές είτε γλυκές. Η ζύμη και το μίγμα είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε τις καλύτερες.
Αυτή είναι οι συνταγή για τις κρέπες
Υλικά Συνταγής
- 2 αυγά θερμ. δωμ.
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα ζάχαρη - 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
- λίγο βούτυρο (για το ψήσιμο)
Για το σερβίρισμα
- φρέσκα φρούτα εποχής
- μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
- ζαμπόν και τυρί
- ή ότι άλλο σας αρέσει
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε ζύμη για κρέπες, όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ξεχάσατε να βγάλετε τα αυγά για τη συνταγή για κρέπες από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς να τα φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Το σίγουρο με αυτή τη συνταγή για ζύμη για κρέπες από την Αργυρώ είναι πως δε θα μπορέσετε να σταματήσετε να τρώτε. Για το μίγμα για κρέπες συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά.
- Φτιάχνουμε τη ζύμη για κρέπες
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε το μίγμα για κρέπες να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.
- Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα.
- Ψήνουμε
- Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το καuτό σκεύος.
- Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και κουνάμε το αντικολιτικο τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας τόσο λίγο μίγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες. Αν θέλετε πιο χοντρές προσθέστε περισσότερη ποσότητα.
- Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε μόνο όταν ξεκολλάει η κρέπα.
- Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις υπόλοιπες.
Για αλμυρές κρέπες
Το αποτέλεσμα είναι πολύ πετυχημένο με τυρί, ζαμπόν, αυγό, αλλαντικά, κοτόπουλο, μανιτάρια, λαχανικά, καλαμπόκι.
Αλλιώς γεμίστε τες με ότι σας αρέσει και ψήστε τις γεμιστές κρέπες στο φούρνο.
Κρέπα και οι θερμίδες της
Είναι κάπως δύσκολο να δοθεί μια απάντηση όσον αφορά τις θερμίδες. Το μείγμα κρέπας μπορεί ο καθένας να το φτιάχνει διαφορετικά όπως επίσης και το μέγεθος τους να είναι διαφορετικό. Η γέμιση στις κρέπες δεν είναι το ίδιο καθώς μπορείς να βάλεις ότι λαχταράει η όρεξη σου.
Για να έχουμε μια εικόνα πόσες θερμίδες καταναλώνουμε πρέπει να κάνουμε έναν υπολογισμό που να συμπεριλαμβάνει τις θερμίδες από το μίγμα κρέπας αλλά και από την γέμιση της. Αν για το μίγμα έχουμε έτοιμο προϊόν εμπορίου οι θερμίδες αναγράφονται στην συσκευασία, διαφορετικά πρέπει να κάνουμε άθροισμα των θερμίδων των υλικών που χρησιμοποιήσαμε. Το ίδιο ισχύει και για την γέμιση.
Πόσες, όμως, είναι για γλυκιές κρέπες;
Η πιο συνηθισμένη γλυκιά κρέπα είναι με σοκολάτα ή μερέντα σε συνδυασμό με μπισκότο ή κάποιο φρούτο.
- Κρέπα σοκολάτα μπισκότο θερμίδες: 300
- Κρέπα σοκολάτα θερμίδες: 270
- Κρέπα με μερέντα θερμίδες: 390
Οι θερμίδες για τις παραπάνω κρέπες είναι ενδεικτικές και εξηγήσαμε τους λόγους.
Οι κρέπες καταναλώνονται κυρίως ως σνακ ή ως γλυκό. Επομένως, κάποιος που βρίσκεται σε διαδικασία μείωσης του βάρους του δεν είναι και η ιδανικότερη επιλογή προς κατανάλωση. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται περίπου 40 με 45 λεπτά αερόβιας άσκησης για να καούν οι θερμίδες της.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Σιροπιαστή μπανανόπιτα με κομμάτια σοκολάτας – Έτοιμη σε λίγα λεπτά
Μελομακάρονα με σοκολάτα – Η συνταγή για να σας βγουν πετυχημένα και όχι άνοστα
Δείτε και αυτά