Γκιούλμπασι: Πώς να φτιάξετε το πιο ζουμερό κρέας με λαχανικά και κεφαλοτύρι


    Γκιούλμπασι: Φτιάξτε το πιο ζουμερό κρέας με λαχανικά και κεφαλοτύρι στη λαδόκολλα! Τέλειο οικογενειακό γεύμα με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.


    Γκιούλμπασι: Φτιάξτε το πιο ζουμερό κρέας με λαχανικά και κεφαλοτύρι στη λαδόκολλα! Τέλειο οικογενειακό γεύμα με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

    Συστατικά

    • 500 γρ. μοσχάρι, ποντίκι
    • 500 γρ. αρνί, μπούτι
    • 500 γρ. χοιρινό, μπούτι
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 σκ. σκόρδο
    • 1 πιπεριά κόκκινη
    • 1 πιπεριά κίτρινη
    • 1 πιπεριά πράσινη
    • 600 γρ. ντομάτες
    • 100 γρ. κρασί λευκό
    • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
    • 300 γρ. νερό
    • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
    • 300 γρ. κεφαλοτύρι
    • 1 κ.σ. ρίγανη
    • 1 κ.σ. μέλι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
    • Τοποθετούμε μια γάστρα σε δυνατή φωτιά. Αν δεν έχουμε γάστρα συμβατή με εστίες κουζίνας μπορούμε να βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
    • Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια 4-5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
    • Βάζουμε το κρέας στη γάστρα και σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
    • Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια, τα σκόρδα και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη γάστρα.
    • Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό από το λεμόνι, τις ντομάτες σε κυβάκια, το νερό, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
    • Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην γάστρα. Βάζουμε τη ρίγανη, το μέλι και ανακατεύουμε.
    • Κλείνουμε το καπάκι από τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ½ -3 ώρες.
    • Σερβίρουμε με ψωμί.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά