Η πρωτοχρονιά πλησιάζει και όλες αναζητάμε την ιδιαίτερη συνταγή που θα κάνει «ποδαρικό» στη νέα χρονιά με τον πιο γευστικό τρόπο!Ο chef Απόστολος Ρουβάς έχει την ιδανικότερη λύση! Μια βασιλόπιτα με ξ…
Η πρωτοχρονιά πλησιάζει και όλες αναζητάμε την ιδιαίτερη συνταγή που θα κάνει «ποδαρικό» στη νέα χρονιά με τον πιο γευστικό τρόπο!
Ο chef Απόστολος Ρουβάς έχει την ιδανικότερη λύση! Μια βασιλόπιτα με ξερά φρούτα και φουντούκια είναι η απόλυτη συνταγή για την φετινή μας γλυκιά πίτα που θα δώσει γεύση και χαρά σε όλους τους καλεσμένους μας. Ο Απόστολος, λίγο πριν αποχωρήσει για το Survivor και πάρει το ταξίδι για την Καραϊβική, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την απόλυτη συνταγή για βασιλόπιτα εύχοντας όλα όσα θέλει να του φέρει η νέα χρονιά!
«Η χαρά, η αγάπη, η οικογένεια, οι φίλοι και η καλοσύνη είναι τα συστατικά μιας επιτυχημένης συνταγής! Βάλτε όλα αυτά και φτιάξτε την πιο ωραία βασιλόπιτα για τους αγαπημένους σας!
Καλά Χριστούγεννα!!».
Θέλεις να φτιάξεις κι εσύ τη βασιλόπιτα του Απόστολου; Εδώ έχουμε τα υλικά και την εκτέλεση!
400 γρ βούτυρο αγελάδος
400γρ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
6 αυγά
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. κάρδαμο κοπανισμένο
200 γρ φουντούκια σε σκόνη
100 γρ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
250 γρ ποικιλία από ξερά φρούτα επιλογής μας (σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες) ψιλοκομμένα
Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μίγμα ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα και μετά το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
Στη συνέχεια και σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με την κανέλα και το κάρδαμο. Αφού ομογενοποιηθεί στο μίγμα, ρίχνουμε και τη σκόνη φουντουκιού. Σιγά σιγά ρίχνουμε και τον χυμό πορτοκαλιού.
Τέλος, με μια μαριζ ανακατεύουμε και τα ξερά φρούτα στο μίγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα 25-26 εκ. με αποσπώμενο πατο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 20′ πριν ανοίξουμε τη φόρμα. Όταν η βασιλόπιτα έχει κρυώσει τελείως, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!
Δείτε και αυτά