Μια συνταγή για ένα ελαφρύ δροσερό γλυκό ψυγείου (έχουμε δει πολλές συνταγές για γλυκά ψυγείου και ένα εξαιρετικό για το χειμώνα) με άρωμα λεμονιού, που λιώνει σαν αφρός στο στόμα και μας αφήνει μια α…
Μια συνταγή για ένα ελαφρύ δροσερό γλυκό ψυγείου (έχουμε δει πολλές συνταγές για γλυκά ψυγείου και ένα εξαιρετικό για το χειμώνα) με άρωμα λεμονιού, που λιώνει σαν αφρός στο στόμα και μας αφήνει μια ανάλαφρη γεύση. Μια συνταγή ό,τι πρέπει για να κλείσει το χριστουγεννιάτικο γεύμα γαλοπούλας, όπως και αυτή η πρωτότυπη συνταγή με κολοκύθα.
- 500 γρ. μπισκότα digestive
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
- Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπισκότο σε μια φόρμα ή διαφορετικά σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια.
- Για την κρέμα βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά.
- Απλώνουμε την κρέμα στο μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, ιδανικά για όλη τη νύχτα, διαφορετικά για τουλάχιστον 4 ώρες.