Στην κουζίνα του «Χαμογέλα και Πάλι!» μπήκε ο Χρήστος Βέργαδος και ετοίμασε μελομακάρονα, μία κλασική και παραδοσιακή συνταγή των Χριστουγέννων, αποκαλύπτοντας το μυστικό με το σιρόπι. Επίσης, δείτε μ…
Στην κουζίνα του «Χαμογέλα και Πάλι!» μπήκε ο Χρήστος Βέργαδος και ετοίμασε μελομακάρονα, μία κλασική και παραδοσιακή συνταγή των Χριστουγέννων, αποκαλύπτοντας το μυστικό με το σιρόπι. Επίσης, δείτε μια συνταγή για νόστιμα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη.
Υλικά:
- 200 ml ελαιόλαδο
- 60 γρ. ζάχαρη
- 50 ml χλιαρό νερό
- 100 ml χυμό πορτοκάλι
- 50 ml κονιάκ
- Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
- 1 κ.γ. αμμωνία
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλο σκόνη
- 500 γρ. αλεύρι
Για το σιρόπι:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 600 ml νερό
- 200 γρ. μέλι