Η φοιτητική ζωή δεν είναι και η πιο εύκολη, ειδικά όταν πάτε σε άλλη πόλη, με συνέπεια να… μετράτε τα χρήματά σας ακόμη και στο φαγητό. Σας προτείνουμε, λοιπόν, μια εξαιρετική συνταγή για φθηνή και …
Η φοιτητική ζωή δεν είναι και η πιο εύκολη, ειδικά όταν πάτε σε άλλη πόλη, με συνέπεια να… μετράτε τα χρήματά σας ακόμη και στο φαγητό. Σας προτείνουμε, λοιπόν, μια εξαιρετική συνταγή για φθηνή και πολύ νόστιμη τυρόπιτα, που θα κεράσετε στους φίλους σας και θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Για να… σβήσετε μετά, επίσης, σας προτείνουμε ένα εκπληκτικό γλυκό ψυγείου.
Υλικά
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
- 200 ml γάλα
- 300 γρ. ένταμ
- 200 γρ. γκούντα
- 100 γρ. έμενταλ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 αβγά, μικρά
- πιπέρι
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Αλείψτε ένα ταψί καλά με ελαιόλαδο.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Απλώστε δύο φύλλα στον πάτο του ταψιού, αφού πρώτα τα έχετε βουτυρώσει καλά.
- Στρώστε από πάνω ένα- ένα τα φύλλα στο ταψί, τα οποία βουτυρώνετε και τσαλακώνετε πριν τα βάλετε στο ταψί.
- Ρίξτε τα τριμμένα τυριά και σκεπάστε την πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα τσαλακώνοντάς τα κατά τον ίδιο τρόπο. Ο τρόπος αυτός διευκολύνει την πίτα να παίρνει αέρα κατά τη διάρκεια του ψησίματος και να φουσκώσει σωστά.
- Χαράξτε την ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε με το σύρμα τα αυγά, το μπέικιν, πιπέρι και περιχύστε την πίτα προσεχτικά ώστε να πάει το μείγμα ανάμεσα στα χαραγμένα φύλλα.
- Ρίξτε το γάλα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Κουνήστε λίγο το ταψί να πάει παντού το μείγμα και περίμενε για περίπου 10 λεπτά να απορροφηθεί.
- Σκεπάστε την πίτα με αλουμινόχαρτο και αφήστε τη στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Ψήστε την πίτα για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.