Φτιάξε εύκολα το δικό σου τραγανό ψωμί


    Συνταγή: Πιο γρήγορα θα φτιάξετε αυτό το εύκολο ψωμί, από το να πεταχτείτε στο φούρνο της γειτονιάς σας να αγοράσετε έτοιμο. Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς..500 γρ.Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις7 γρ.μα…


    Συνταγή: Πιο γρήγορα θα φτιάξετε αυτό το εύκολο ψωμί, από το να πεταχτείτε στο φούρνο της γειτονιάς σας να αγοράσετε έτοιμο.

    Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς..

    Υλικά

    500 γρ.Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
    7 γρ.μαγιά ξερή
    250 mlνερό χλιαρό
    0,25 κ.γ.ζάχαρη
    0,5 κ.γ.αλάτι

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μισό νερό και 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά

    Προσθέτουμε στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αν δυσκολευόμαστε μέσα στο μπολ, μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο.

    Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
    Την ζυμώνουμε άλλα 1-2 λεπτά και την χωρίζουμε στα δύο. Πλάθουμε με τα χέρια μας δύο φραντζόλες και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα

    Αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει σε ζεστό μέρος του σπιτιού για περίπου 1 ώρα.
    Βρέχουμε τις φραντζόλες ελαφρώς, τις χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά. Αν μας αρέσει η πολύ τραγανή κόρα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C τα τελευταία 5-7 λεπτά

    Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις πατατόπιτα φούρνου με υλικά που σας έχουν περισσέψει!

    Η τυρόπιτα… του φοιτητή: Πεντανόστιμη με 3 τυριά και με κόστος κάτω από 10 ευρώ

    Η φοιτητική ζωή δεν είναι και η πιο εύκολη, ειδικά όταν πάτε σε άλλη πόλη, με συνέπεια να… μετράτε τα χρήματά σας ακόμη και στο φαγητό. Σας προτείνουμε, λοιπόν, μια εξαιρετική συνταγή για φθηνή και πολύ νόστιμη τυρόπιτα, που θα κεράσετε στους φίλους σας και θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

    Για να… σβήσετε μετά, επίσης, σας προτείνουμε ένα εκπληκτικό γλυκό ψυγείου.

    Υλικά

    • 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
    • 200 ml γάλα
    • 300 γρ. ένταμ
    • 200 γρ. γκούντα
    • 100 γρ. έμενταλ
    • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 3 αβγά, μικρά
    • πιπέρι
    • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

    Τυρόπιτα του φοιτητή

    Εκτέλεση

    • Αλείψτε ένα ταψί καλά με ελαιόλαδο.
    • Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
    • Απλώστε δύο φύλλα στον πάτο του ταψιού, αφού πρώτα τα έχετε βουτυρώσει καλά.
    • Στρώστε από πάνω ένα- ένα τα φύλλα στο ταψί, τα οποία βουτυρώνετε και τσαλακώνετε πριν τα βάλετε στο ταψί.
    • Ρίξτε τα τριμμένα τυριά και σκεπάστε την πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα τσαλακώνοντάς τα κατά τον ίδιο τρόπο. Ο τρόπος αυτός διευκολύνει την πίτα να παίρνει αέρα κατά τη διάρκεια του ψησίματος και να φουσκώσει σωστά.
    • Χαράξτε την ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι.
    • Σε ένα μπολ χτυπήστε με το σύρμα τα αυγά, το μπέικιν, πιπέρι και περιχύστε την πίτα προσεχτικά ώστε να πάει το μείγμα ανάμεσα στα χαραγμένα φύλλα.
    • Ρίξτε το γάλα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
    • Κουνήστε λίγο το ταψί να πάει παντού το μείγμα και περίμενε για περίπου 10 λεπτά να απορροφηθεί.
    • Σκεπάστε την πίτα με αλουμινόχαρτο και αφήστε τη στο ψυγείο για 1 ώρα.
    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
    • Ψήστε την πίτα για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά