Η πιο νόστιμη συνταγή: Πέννες με κιμά και τυριά στη κατσαρόλα


    Πέννες με κιμά σε σάλτσα ντομάτας, με τυριά στη κατσαρόλα. Ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.Μια συνταγή για ένα φαγητό που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι κα…


    Πέννες με κιμά σε σάλτσα ντομάτας, με τυριά στη κατσαρόλα. Ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

    Μια συνταγή για ένα φαγητό που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι φίλοι των ζυμαρικών!

    Εάν σου περίσσεψε κιμάς, το Athensmagazine.gr σου προτείνει 3+1 φανταστικές ιδέες για να τον αξιοποιήσεις!

    Υλικά συνταγής

    • 1 πακέτο (½ κιλό) πέννες
      αλάτι
    • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ή ανάμεικτο με χοιρινό) [*]
    • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
    • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (400 γρ. το ένα)
    • 2 μεγάλες κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 1 κ.γ. ζάχαρη
    • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
    • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
    • ½-1 κ.σ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (τσίλι)
    • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
    • 340 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
    • 450 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
    • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

    Εκτέλεση συνταγής

    Βάζετε τις πέννες σας σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό και τις βράζετε 3 λ λιγότερο από την ώρα που αναφέρεται στη συσκευασία (ή ανάλογα πόσο αλ τέντε τις θέλετε). Κρατάτε 1 φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσατε και τις στραγγίζετε.

    Εν τω μεταξύ, σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 6-8 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί και αλλάξει χρώμα ο κιμάς.

    Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, τις νιφάδες τσίλι, το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη κρέμα γάλακτος και το ζωμό κότας, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε το κιμά να σιγοβράζει για 25 λ περίπου.

    Στη συνέχεια προσθέτετε τις στραγγισμένες πέννες, το μισό ανθότυρο και τη μισή μοτσαρέλα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν, προσθέτοντας (αν απαιτείται ανάλογα με τη ποσότητα υγρών στη σάλτσα σας) λίγο από το νερό που βράσατε τις πέννες. Συνεχίζετε το βράσιμο για 1-2 λ.
    Μειώνετε τη θερμοκρασία στο πολύ χαμηλό, απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από το φαγητό σας το υπόλοιπο ανθότυρο και την υπόλοιπη μοτσαρέλα, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 3 λ χωρίς να ανακατέψετε καθόλου το φαγητό σας.

    Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό σας να “σταθεί” για 5 λ, σκεπασμένη με το καπάκι της. Μετά ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα πασπαλίζετε από πάνω τη τριμμένη παρμεζάνα και τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

    Εύκολη και νόστιμη τυρόπιτα από το Μέτσοβο

    Η τυρόπιτα Μετσόβου ή αλλιώς Κασιάτα είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη και το σίγουρο είναι πώς όταν φτιάξετε αυτή τη συνταγή θα θέλετε να την κάνετε συνέχεια.

    Η αγαπημένη τυρόπιτα Μετσόβου με τέσσερα μόνο υλικά, έτοιμη σε λίγα λεπτά. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για την τυρόπιτα της τεμπέλας.

    Πανεύκολη τυρόπιτα Μετσόβου

    ΥΛΙΚΑ

    • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250-300ml νερό (ανάλογα με το αλεύρι)
    • 250γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    • ½ φλιτζάνι βούτυρο πρόβειο λιωμένο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή μίγμα τους μισό-μισό
    • 1 πρέζα αλάτι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι και σταδιακά προσθέτετε νερό και ζυμώνετε δυνατά με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.
    • Απλώνετε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ρηχό σκεύος για να πάρει το σχήμα του, φροντίζοντας το πάχος της να μην ξεπερνάει τα 2εκ. Από πάνω σκορπίζετε τη φέτα να πάει παντού.
    • Ραντίζετε με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο ή το μίγμα τους.
    • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Πιάνετε τη μία γωνία και τη φέρνετε στο κέντρο της ζύμης, δημιουργώντας ένα τρίγωνο με την κορυφή του στο κέντρο της ζύμης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες 3 γωνίες σχηματίζοντας ένα νέο τετράγωνο και φροντίζετε τελικά η ζύμη να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
    • Ζυμώνετε με δύναμη και απλώνετε ξανά τη ζύμη με τον ίδιο τρόπο όπως προηγουμένως στο τετράγωνο σκεύος, ραντίζοντας και πάλι με βούτυρο ή ελαιόλαδο. Φέρνετε και πάλι τις γωνίες στο κέντρο, δημιουργώντας ένα νέο τετράγωνο και ραντίζετε με βούτυρο ή ελαιόλαδο ή μίγμα τους και ζυμώνετε. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ακόμη δύο φορές (συνολικά 4 νέα τετράγωνα, 4 ζυμώματα, 4 λαδώματα).
    • Την τελευταία φορά, αφού δημιουργηθεί το νέο τετράγωνο, μεταφέρετε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένο ταψί, πιέζετε ελαφρά με τα δάχτυλα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του και ραντίζετε με βούτυρο ή ελαιόλαδο. Ψήνετε στο φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, να ψηθεί μέχρι το κέντρο και να γίνει τραγανή.

    Tips:

    Το πλούσιο άρωμα της συγκεκριμένης τυρόπιτας οφείλεται στο πρόβειο βούτυρο γι’ αυτό πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό.

    Bonus: Τυρόπιτα στο τηγάνι έτοιμη στο τσακ μπαμ

    Τυρόπιτα στο τηγάνι έτοιμη στο τσακ μπαμ

    Τυρόπιτα: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για την πιο νόστιμη και τραγανή τυρόπιτα στο τηγάνι έτοιμη στο τσακ μπαμ. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια λαχταριστή συνταγή για κρεμώδης πουτίγκα σοκολάτας.

    • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση
    • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
    • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
    • 2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο
    • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • Ελαιόλαδο
    • Βάζουμε νερό, λάδι, αλάτι και ξύδι και τα ανακατεύουμε.
    • Αρχίζουμε να ζυμώνουμε, βάζοντας αλεύρι.
    • Κάνουμε το ζυμάρι μπαλίτσα και κόβουμε μικρά κομμάτια.
    • Ανοίγουμε φύλλο, με μία προς μία μπαλίτσα.
    • Ρίχνουμε σταδιακά λάδι και τρίβουμε φέτα.
    • Κλείνουμε το φύλλο από δεξιά, αριστερά, διπλώνοντας το κάτω μέρος.
    • Κλείνουμε το απέναντι φύλλο για να γίνει φάκελος.
    • Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί ελάχιστα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάψει, το λάδι.
    • Τοποθετούμε τα κομμάτια από την τυρόπιτα ένα προς ένα στο τηγάνι για να ζεσταθούν.
    • Στο τέλος τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι.
    • Καλό θα ήταν να βάλετε σακουλάκια στην κατάψυξη για να έχετε αποθέματα.
    • Επίσης, μέσα μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά για να δημιουργήσουμε μια πιο πλούσια γέμιση.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά