Συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα, καραμέλα και βανίλια και 4 γλυκάκια στην στιγμή (Video)


    Για τους λάτρεις του καλοκαιριού, η παρέα του Cook Beef στο Star παρουσίασε μια πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια, σοκολάτα και καραμέλα! Παράληλα, δείτε την συνταγή για ένα παγωτό γιαούρ…


    Για τους λάτρεις του καλοκαιριού, η παρέα του Cook Beef στο Star παρουσίασε μια πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια, σοκολάτα και καραμέλα! Παράληλα, δείτε την συνταγή για ένα παγωτό γιαούρτι με σάλτσα φράουλας με μόλις 3 υλικά.

    Για το παγωτό βανίλια:

    • 250 ml κρέμα γάλακτος
    • 250 ml γάλα
    • 4 κρόκους αβγών
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 1 βανίλια στικ

    Για το παγωτό σοκολάτα:

    • 250 ml κρέμα γάλακτος
    • 250 σοκολατούχο γάλα
    • 4 κρόκους αβγών
    • 100 γρ. ζάχαρη

    Για το παγωτό καραμέλα:

    • 250 ml κρέμα γάλακτος
    • 250 ml γάλα
    • 4 κρόκους αβγών
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 200 σάλτσα καραμέλας
    1. Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα και τη βανίλια να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
    2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.
    3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
    4. Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
    5. Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
    6. Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.
    1. Βάζουμε το σοκολατούχο γάλα μαζί με την κρέμα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
    2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη.
    3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
    4. Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
    5. Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
    6. Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.
    1. Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
    2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.
    3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
    4. Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
    5. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την καραμέλα και ομογενοποιούμε.
    6. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
    7. Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά