Φτιάξτε εύκολο και πεντανόστιμο τουρτογλυκό ψυγείου με choco cookies και άλλα δύο υλικά. Πρόκειται για μια γρήγορη και οικονομική συνταγή. Κι επειδή κοντεύουν οι γιορτές, δείτε εδώ τις 4 καλύτερες Χρι…
Φτιάξτε εύκολο και πεντανόστιμο τουρτογλυκό ψυγείου με choco cookies και άλλα δύο υλικά. Πρόκειται για μια γρήγορη και οικονομική συνταγή. Κι επειδή κοντεύουν οι γιορτές, δείτε εδώ τις 4 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές.
- 4 πακέτα choco cookies
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
- 1 φλ άχνη ζάχαρη
- Χτυπήστε σε μεγάλο μπολ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη σε πηχτή σαντιγί.
- Στο κέντρο μεγάλης πιατέλας τοποθετήστε ένα στρώμα σαντιγί διαμέτρου (κυκλικού) 20-25εκ περίπου.
- Πάνω από τη σαντιγί στρώστε 13 μπισκότα περίπου (κόψτε στη μέση 1-2 μπισκότα προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια).
- Καλύψτε με σαντιγί τα cookies.
- Συνεχίστε άλλες 2 φορές με στρώσεις cookies, σαντιγί, τελειώνοντας την τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.
- Θρυμματίζετε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε το γλυκό στην επιφάνεια. Το βάζετε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή από την προηγούμενη μέρα και είναι έτοιμο.
Πηγή: cookpad.com
Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια
Ένα γλυκό ψυγείου σαν αυτά που φτιάχνουν όλες οι μαμάδες με κάθε λογής φρούτα εποχής. Εδώ με τραγανά γεμιστά μπισκότα στη βάση και στρώσεις από ωραία βελούδινη κρεμούλα και νεκταρίνια εναλλάξ. Με την ευκαιρία να σας προτείνουμε και το δίχρωμο γλυκό ψυγείου που κάνει πάταγο!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας, θρυμματισμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ:
- 2 νεροπότηρα (600ml) νερό
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη καστανή
- 6 νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κυβάκια
- ½ λοβό βανίλιας
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
- 750ml γάλα φρέσκο
- 150γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 90γρ. κορν φλάουρ
- 125γρ. μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ανοίγετε τη βανίλια κατά μήκος, την κόβετε στη μέση και «ξύνετε» τα σποράκια από τη μισή σε ένα μπολάκι. Το κρατάτε στην άκρη.
- Φτιάχνετε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε τα κυβάκια από τα νεκταρίνια και τα βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύετε και αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και να αρωματιστεί.
- Φτιάχνετε την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να γίνει χλιαρό.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τα αβγά και το κορν φλάουρ χτυπώντας τα με το μίξερ ή με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
- Προσθέτετε λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε καλά, μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν. Τότε, αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το τελικό σας μίγμα να πήξει. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε και τη μαργαρίνη και ανακατεύετε.
- Συναρμολόγηση: Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτετε τη βάση του με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με τη μισή κρέμα.
- Από πάνω απλώνετε τα μισά κυβάκια νεκταρίνια, καλά στραγγισμένα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα νεκταρίνια και τα υπόλοιπα μπισκότα.
- Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει. Αφαιρείτε τα αποσπώμενα τοιχώματα του ταψιού και κόβετε το γλυκό σε κομμάτια.
*Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή
Πηγή: be2news.gr
Δείτε και αυτά