Τέλειο ογκρατέν με πατάτες, κοτόπουλο και μπεσαμέλ στο φούρνο, έτοιμο σε 20 λεπτά


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Πατάτες με κοτόπουλο: Θέλετε να κάνετε μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια; Πρόκειται για συνταγή, την οποία μπορείτε να…



    Πατάτες με κοτόπουλο: Θέλετε να κάνετε μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια; Πρόκειται για συνταγή, την οποία μπορείτε να την κάνετε ακόμη και αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι σας. Αναλυτικότερα, οι οδηγίες για τη συνταγή:


    Υλικά συνταγής

    Γενικά υλικά για πατάτες με κοτόπουλο:
    – Φιλέτο Στήθος κοτόπουλου
    – 1 Κρεμμύδι
    – 1 Κόκκινη πιπεριά
    – 1 Πράσινη πιπεριά
    – 4 κουταλιές της σούπας λάδι
    – Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
    – 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
    – 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    Για την Σάλτσα μπεσαμέλ:
    – 2 κουταλιές αλεύρι
    – 3 φλιτζάνια γάλα
    – 50 γραμμάρια Βούτυρο
    – 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    – 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

    Για τις Πατάτες:
    – 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
    – Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    – 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
    – Μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
    – 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    – 100 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα


    Εκτέλεση συνταγής για πατάτες με κοτόπουλο

    – Ξεκινάμε την συνταγή καθαρίζοντας, πλένοντας και κόβοντας τις πατάτες σε χοντρές φέτες.
    – Μεταφέρετε και στρώνετε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και στην συνέχεια ρίχνετε αλάτι, πιπέρια, θυμάρι και ελαιόλαδο.
    – Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C , για περίπου 20 λεπτά.

    – Έπειτα, ρίξτε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια.
    – Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κοτόπουλο, που το έχουμε κόψει σε μικρές μπουκιές.
    – Έπειτα, προσθέστε το κομμένο σε φέτες σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε τη κόκκινη πιπεριά, την πράσινη, το τοματοπολτό, το μαύρο πιπέρι, τη πάπρικα και το αλάτι.


    Προετοιμασία για σάλτσα μπεσαμέλ:
    – Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει.
    – Ανακατεύοντας ρίχνετε το αλεύρι και σταδιακά το γάλα.
    – Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.
    – Στο τέλος ρίχνετε πιπέρι και αλάτι.
    – Σβήνετε τη φωτιά και αφήστε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
    – Ρίχνετε στις μισοψημένες πατάτες το κοτόπουλο και απλώνετε καλά.
    – Στη συνέχεια ρίχνετε τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά