(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πατάτες με κοτόπουλο: Θέλετε να κάνετε μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια; Πρόκειται για συνταγή, την οποία μπορείτε να…
Πατάτες με κοτόπουλο: Θέλετε να κάνετε μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια; Πρόκειται για συνταγή, την οποία μπορείτε να την κάνετε ακόμη και αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι σας. Αναλυτικότερα, οι οδηγίες για τη συνταγή:
Υλικά συνταγής
Γενικά υλικά για πατάτες με κοτόπουλο:
– Φιλέτο Στήθος κοτόπουλου
– 1 Κρεμμύδι
– 1 Κόκκινη πιπεριά
– 1 Πράσινη πιπεριά
– 4 κουταλιές της σούπας λάδι
– Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την Σάλτσα μπεσαμέλ:
– 2 κουταλιές αλεύρι
– 3 φλιτζάνια γάλα
– 50 γραμμάρια Βούτυρο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Για τις Πατάτες:
– 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
– Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
– Μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
– 2 κουταλιές ελαιόλαδο
– 100 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση συνταγής για πατάτες με κοτόπουλο
– Ξεκινάμε την συνταγή καθαρίζοντας, πλένοντας και κόβοντας τις πατάτες σε χοντρές φέτες.
– Μεταφέρετε και στρώνετε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και στην συνέχεια ρίχνετε αλάτι, πιπέρια, θυμάρι και ελαιόλαδο.
– Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C , για περίπου 20 λεπτά.
– Έπειτα, ρίξτε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια.
– Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κοτόπουλο, που το έχουμε κόψει σε μικρές μπουκιές.
– Έπειτα, προσθέστε το κομμένο σε φέτες σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε τη κόκκινη πιπεριά, την πράσινη, το τοματοπολτό, το μαύρο πιπέρι, τη πάπρικα και το αλάτι.
Προετοιμασία για σάλτσα μπεσαμέλ:
– Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει.
– Ανακατεύοντας ρίχνετε το αλεύρι και σταδιακά το γάλα.
– Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.
– Στο τέλος ρίχνετε πιπέρι και αλάτι.
– Σβήνετε τη φωτιά και αφήστε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
– Ρίχνετε στις μισοψημένες πατάτες το κοτόπουλο και απλώνετε καλά.
– Στη συνέχεια ρίχνετε τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα.