(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Κουλουράκια με γιαούρτι και λάδι: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη και γλυκιά συνταγή, η οποία να χρησιμοποιείται για πρωινό και για απογευματινό…
Κουλουράκια με γιαούρτι και λάδι: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη και γλυκιά συνταγή, η οποία να χρησιμοποιείται για πρωινό και για απογευματινό; Τότε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε κουλουράκια με γιαούρτι και λάδι. Αυτό, διότι προσφέρονται για τις συγκεκριμένες ώρες και μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ ή το ρόφημά σας. Αναλυτικότερα, οδηγίες για τη συνταγή:
Κουλουράκια με γιαούρτι και λάδι: Υλικά συνταγής
– 2 κεσεδάκια των 200 γραμμαρίων στραγγιστό γιαούρτι
– 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
– 2 κεσεδάκια ζάχαρη
– 3 αυγά
– 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
– 3 βανίλιες
– Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
– 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Περίπου 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
– Στην αρχή ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι, το σπορέλαιο, την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
– Στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε, το ζύμωμα για τα κουλουράκια.
– Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν θα είναι μαλακή, αφράτη, εύπλαστή και δεν θα κολλάει στα χέρια.
– Όταν η ζύμη από τα κουλουράκια μας είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
– Όταν ξεκουραστεί η ζύμη μας, ξεκινάμε να πλάθουμε, με τα σχέδια της αρεσκείας μας.
– Αφού τα πλάσουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα.
– Βάζουμε τα κουλουράκια μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού.
– Τον κρόκο αυγού θα πρέπει να τον έχουμε διαλύσει σε νερό, προτού αλείψουμε τα κουλουράκια μας.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Κελσίου μέχρι να ροδίσουν, στις αντιστάσεις.