Ξηρομερίτικη κουλούρα: Εύκολη και νόστιμη τυρόπιτα από την Αιτωλοακαρνανία για να φάτε κάτι στα γρήγορα


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Ξηρομερίτικη κουλούρα: Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή για πίτα; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε μία παραδοσιακή …



    Ξηρομερίτικη κουλούρα: Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή για πίτα; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε μία παραδοσιακή συνταγή για Ξηρομερίτικη κουλούρα. Μπορείτε να την προσφέρετε στους προσκεκλημένους σας ή ακόμη και στα δικά σας άτομα, τα οποία θα την ευχαριστηθούν. Αναλυτικότερα:


    Ξηρομερίτικη κουλούρα: Υλικά συνταγής

    – 2 1/2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
    – 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
    – 1 1/2 κουτ.γλ. αλάτι ψιλό
    – 1/2 φλυτζάνι λάδι
    – 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
    – 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    – 300 γραμμάρια φέτα σκληρή πικάντικη τριμμένη με το χέρι

    Εκτέλεση συνταγής Ξηρομερίτικης κουλούρας

    – Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί, βάζω τη ζύμη από την Ξηρομερίτικη κουλούρα σε λαδωμένο μπολ,τη λαδώνω κι από πάνω και την αφήνω σκεπασμένη να φουσκώσει.
    – Σε επιφάνεια εργασίας λαδωμένη(δεν βάζω αλεύρι) ανοίγω το ζυμάρι με τα χέρια όσο μπορώ σε ένα μεγάλο φύλλο.
    – Αλείφω όλη την επιφάνεια με έξτρα λαδάκι και πασπαλίζω παντού το τυρί.
    – Τυλίγω σε ρολό,και έπειτα το στρίβω σαν πατσαβούρι και το στρώνω σε λαδωμένο ταψί.
    – Το πατάω με τα δάχτυλα να απλώσει και το ψήνω στους 180 περίπου 35 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.
    – Μέσα από το λάδι και το στρίψιμο που κάνω στη ζύμη, ξεχωρίζει σε φύλλο, φύλλο.
    – Αυτό ήταν! Η κουλούρα σας είναι έτοιμη για να καταναλωθεί. Μπορείτε να τη σερβίρετε σε φιλικά ή οικογενειακά πρόσωπα. Καλή όρεξη!


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά