Υπέροχη τυρόπιτα της γιαγιάς με τρία τυριά


    Όλοι λατρεύουμε να τρώμε την κλασσική τυρόπιτα και ειδικά ζεστή όταν την βγάζουμε από τον φούρνο με το τυρί και την κρούστα να λιώνουν στο στόμα, όμως υπάρχει μία τυρόπιτα διαφορετική από τις άλλες η …


    Όλοι λατρεύουμε να τρώμε την κλασσική τυρόπιτα και ειδικά ζεστή όταν την βγάζουμε από τον φούρνο με το τυρί και την κρούστα να λιώνουν στο στόμα, όμως υπάρχει μία τυρόπιτα διαφορετική από τις άλλες η οποία θα σε κάνει να την φτιάχνεις συνέχεια.

    Η συγκεκριμένη συνταγή πρόκειται για μία τυρόπιτα με τρία τυριά η οποία είναι εύκολη, με απλά υλικά και μπορεί να φτιαχτεί σε ικανοποιητικό χρόνο. Δείτε παρακάτω την διαδικασία αλλά και τα υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή την μοναδική τυρόπιτα τριών τυριών. Αφού την φτιάξετε δείτε και άλλη μία συνταγή τυρόπιτας στο Athensmagazine.gr η οποία περιέχει εκτός από τυρί αλλά και γιαούρτι.

    Μία μοναδική συνταγή τυρόπιτας όπου περιέχει τρία διαφορετικά τυριά

    Αναλυτικά η συνταγή

    Υλικά

    • 2 φύλλα σφολιάτας
    • 200 γρ. τυρί φέτα
    • 200 γρ. ανθότυρο
    • ¼ τυρί ημίσκληρο τριμμένο
    • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • 1 αυγό
    • 1 φλιτζ. γάλα

    Η συνταγή αυτή περιέχει κάτι μοναδικό με αυτό να είναι τρία διαφορετικά τυριά

    Εκτέλεση

    Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνεις όλα τα τυριά και το πιπέρι κι ανακατεύεις καλά με τα χέρια σου για να ενωθούν μεταξύ τους. Σ’ ένα καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος απλώνεις το ένα φύλλο σφολιάτας και τα τυριά. Σκεπάζεις με το δεύτερο φύλο και περιχύνεις με το αυγό το οποίο έχεις χτυπήσει στο γάλα.

    Μ’ ένα ξύλινο καλαμάκι ή μια οδοντογλυφίδα, κάνε αρκετές τρύπες έτσι ώστε το μείγμα αυγό-γάλα να περάσει και μέσα στη γέμιση. Αυτό ήταν! Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου η σφολιάτα να αποκτήσει ένα ωραιότατο χρυσαφί χρωματάκι.

    Πηγή: Mamatsita.com

    Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με φέτα και… ντομάτα

    Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια διαφορετική τυρόπιτα από όλες τις άλλες και συγκεκριμένα μία η οποία θα σας κάνει να την φτιάχνετε συνέχεια. Η συνταγή είναι απλή και γίνεται με λίγα υλικά. Δείτε όμως και εδώ άλλη μία πιο γρήγορη συνταγή για τυρόπιτα που γίνεται στο… τηγάνι.

    Υλικά

    Για το φύλλο:

    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
    • 200 γρ λάδι
    • 1 φαρίνα
    • Λίγο αλάτι

    Για τη γέμιση:

    • 2 ντομάτες περίπου κομμένες σε ροδέλες (πρέπει να γέμιση η επιφάνεια της πίτας)
    • Φέτα κομμένη σε λεπτές φέτες ( τόσο όση να σκεπάσει τις ντομάτες)
    • Ρίγανη, αλάτι
    • Κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας

    Μία μοναδική συνταγή τυρόπιτας που περιέχει ντομάτα και φέτα

    Εκτέλεση

    Για το φύλλο ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Την χωρίζουμε στα 2. Ανοίγουμε το ένα φύλλο και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.

    Στρώνουμε πάνω από το φύλλο την κέτσαπ ή τη σάλτσα ή και τα 2 μαζί αν σας αρέσει.

    Στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες, τη φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλάτι.
    Ανοίγουμε και το 2ο φύλλο και το τοποθετούμε από πάνω. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε την πίτα και προσθέτουμε σουσαμάκι για έξτρα γεύση.

    Ψήνουμε 190°C πάνω κάτω για περίπου 1 ώρα να ροδίσει!!!!!

    Πηγή: cookpad.com


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά