Η τέχνη του κεφτέ: 6 μυστικά για ζουμερά και αφράτα κεφτεδάκια, τα πιο νόστιμα που φάγατε ποτέ


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Ζουμερά κεφτεδάκια: Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία έχει να κάνει με τα κεφτεδάκια. Είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές των Ελλήνων. Σε…



    Ζουμερά κεφτεδάκια: Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία έχει να κάνει με τα κεφτεδάκια. Είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές των Ελλήνων. Σε περίπτωση που θέλετε να τα μαγειρέψετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:


    Ζοουμερά κεφτεδάκια: Υλικά συνταγής

    – 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
    – 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
    – 1 αυγό
    – Αλάτι
    – Πιπέρι
    – 1/2 ντομάτα
    – 1 κρεμμύδι
    – 3-4 σκελίδες σκόρδο

    Εκτέλεση συνταγής:

    – Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ για να κάνετε κεφτεδάκια.
    – Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε.


    Ζουμερά κεφτεδάκια: Λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά

    – Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά για να κάνετε κεφτεδάκια.
    – Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.
    –  Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.
    – Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.
    – Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.
    –  Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά