Ζαμπονοτυρόπιτα της τεμπέλας: Η εύκολη πίτα χωρίς φύλλο και λίγα υλικά, που γίνεται στη στιγμή


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Θέλετε να κάνετε μία αλμυρή συνταγή που να προσφέρεται για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό ή απογευματινό; Τότε, δεν…



    Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Θέλετε να κάνετε μία αλμυρή συνταγή που να προσφέρεται για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό ή απογευματινό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:


    Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Υλικά συνταγής

    – 6 αυγά
    – 3 φλιτζάνια γάλα
    – 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    – 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
    – 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
    – 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
    – 1 φλιτζάνι σκληρή φέτα τριμμένη
    – 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
    – Αλάτι
    – Πιπέρι
    – 6 κουταλιές της σούπας γεμάτες φρυγανιά

    Εκτέλεση συνταγής:

    – Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Είναι η πρώτη κίνηση για να φτιάξουμε μια ζαμπονοτυρόπιτα.
    – Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
    – Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε.
    – Προσθέτουμε τον δυόσμο.
    – Η τελική ζύμη από τη ζαμπονοτυρόπιτα πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ.
    – Λαδώνουμε ένα ταψί 24×35εκ, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά, απλώνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά στην επιφάνεια.
    – Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα.
    – Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
    – Εναλλακτικά στους 170º C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.
    – Η ζαμπονοτυρόπιτα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά