Γεμίζει με γάλα, αυγά και λουκάνικα μια φόρμα κέικ – Τα βάζει στο φούρνο για 12 λεπτά και…


    Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια συνταγή περίεργη και ξεχωριστή, με λουκάνικο, αυγά και γάλα. Και όμως, συνδυάζονται και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Η συνταγή αυτή, είναι γρήγορη, εύκολη …


    Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια συνταγή περίεργη και ξεχωριστή, με λουκάνικο, αυγά και γάλα. Και όμως, συνδυάζονται και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Η συνταγή αυτή, είναι γρήγορη, εύκολη αλλά και οικονομική. Σε περίπτωση που δε θέλετε να φάτε αυγά, δείτε εδώ μια συνταγή με μακαρόνια και λουκάνικα.

    Συστατικά:

    • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
    • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 2 αυγά
    • 1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
    • 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
    • Αλεύρι 1 φλιτζάνι
    • 1 κουτ. μαγειρική σόδα
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
    • Λουκανικάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια

    Οδηγίες:

    • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 Βαθμούς. Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά, προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το ανακάτεμα.
    • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε τα υγρά συστατικά.
    • Τοποθετήστε τα κομμάτια από τα Λουκανικάκια στα κύπελλα.
    • Ψήνουμε για 8-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
    • Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια σερβίρετε με μουστάρδα, κέτσαπ, ή την αγαπημένη σας σάλτσα.

    Απολαύστε το!

    “Λουκανόσκι”: Εύκολη συνταγή για πιροσκί με λουκάνικο που γίνεται στη στιγμή και τρώγεται μετά μανίας

    Τα πιροσκί με λουκανικάκι ή αλλιώς “λουκανόσκι” είναι ένα αγαπημένο αλμυρό σνακ, τόσο για τους μικρούς, όσο και για τους μεγάλους. Είναι μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή, για πρωινό, για τη δουλειά, για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για τα παιδικά πάρτι και γενικά όποτε θέλεις να βάλεις κάτι ελαφρύ στο στομάχι σου. Αν πάλι ανήκεις στους πιο… παραδοσιακούς, ρίξτε μια ματιά στην τέλεια πατσαβουρόπιτα!

    Υλικά

    • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
    • 1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα
    • 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
    • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
    • 1 αυγό
    • Λίγη ζάχαρη
    • Αλάτι
    • Αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει.
    • Λουκανικάκια

    πιροσκί λουκάνικο

    Εκτέλεση

    • Σε μπώλ βάζουμε πρώτα το νερό με την ζάχαρη και την μαγιά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
    • Ρίχνουμε ένα-ένα όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι με το αλάτι.
    • Θέλουμε να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει.
    • Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από την ζύμη την ανοίγουμε λίγο στην παλάμη μας βάζουμε μέσα ένα λουκανικάκι και κλείνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν
    • Τηγανίζουμε σε καuτό μπόλικο λάδι. πχ βάζουμε περίπου 1 λίτρο ηλιέλαιο και ρίχνουμε 4 πιροσκί στο λάδι για να προλαβαίνουμε να τα γυρνάμε χωρίς να καούν.
    • Τρώγονται σε 3 με 4 λεπτά το πολύ.

    Πηγή: enimerotiko.gr


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά