Σε ποιον δεν αρέσει η φέτα με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη; Η φέτα και όχι το λευκό τυρί που σερβίρουν καποια εστιατόρια παράγεται από πρόβειο γάλα, ενώ το λευκό τυρί από αγελαδινό είναι ένα ΠΟΠ Ελληνικ…
Σε ποιον δεν αρέσει η φέτα με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη; Η φέτα και όχι το λευκό τυρί που σερβίρουν καποια εστιατόρια παράγεται από πρόβειο γάλα, ενώ το λευκό τυρί από αγελαδινό είναι ένα ΠΟΠ Ελληνικό τυρί και υπάρχουν πολλά είδη φέτας.
Πικάντικη, πιπεράτη, μαλακή, βουτυράτη, αλμυρή ή σκληρή η φέτα είναι ιδανική με ελαιόλαδο και ρίγανη
Πως όμως θα κάνεις τη γεύση ακόμα πιο έντονη;
Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις τη φέτα από το ψυγείο μισή περίπου ώρα πριν τη φας για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στη συνέχεια θα ρίξεις το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και θα μας θυμηθείς!
Όλα τα τυριά αν τα τρως στη σωστή θερμοκρασία να ξέρεις βγάζουν τα αρώματά τους πιο έντονα! Αν πάλι είσαι της πιο… γκουρμέ κουζίνας, δες εδώ πώς θα πετύχεις το τέλειο σαγανάκι φέτας σε φύλλο.
Πεντανόστιμη μαγιονέζα σε 5 λεπτά χωρίς αυγά – Το «μυστικό» με την ποσότητα του ελαιόλαδου
Δείτε παρακάτω την συνταγή για μια πεντανόστιμη μαγιονέζα σε 5 λεπτά χωρίς αυγά, με το «μυστικό» να είναι στην ποσότητα του ελαιόλαδου. Ωστόσο, μάθετε πως θα ξεχωρίσετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Υλικά:
- 1/2 κούπας γάλα εβαπορέ
- 1 κούπας ηλιέλαιο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. λεμονοχυμό
- 1 κ.γ. ξύδι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με λίγο από το λάδι (1/3)* για 1 λεπτό
- Προσθέτουμε πάλι λίγο από το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε
- Θα παρατηρήσετε, ότι το μείγμα, από υγρό αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει καθώς το λάδι πλέον ενσωματώνεται σ’ αυτό και δημιουργείται η μαγιονέζα.
- Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό
*Το λάδι το προσθέτουμε σταδιακά, σε 3 δόσεις
Πηγή: idiva.gr
Κόβει το πάνω μέρος από 6 πατάτες και τις βάζει στο ταψί – Μόλις προσθέσει το λάδι και άλλα 3 υλικά ακόμη… (Video)
Κόβει το πάνω μέρος από 6 πατάτες και τις βάζει στο ταψί. Μόλις προσθέσει το ελαιόλαδο και άλλα 3 υλικά ακόμη… Η παρακάτω συνταγή με ψητές πατάτες έχουν μία φοβερή γέμιση που λιώνει και ρέει με κάθε πηρουνιά.
Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα συναρπαστικό ορεκτικό, μάθετε τη συνταγή που ακολουθεί. Βαρεθήκατε να τρώτε τα αυγά, την πατάτα και το μπέικον με τον παραδοσιακό τρόπο; Κάντε μία απλή συνταγή για να δώσετε μία άλλη εμφάνιση στο αγαπημένο σας πρωινό
Θα χρειαστείτε:
- 6 μεσαίες πατάτες ομοιόμορφες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι τηγανικοί κύβοι μπέικον
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Οδηγίες:
- Κόψτε την κορυφή και τη βάση από τις πατάτες έτσι ώστε να μπορούν να στέκονται.
- Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε έναν μικρό κώνο από κάθε πατάτα πριν χαράξετε τις άκρες.
- Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στις πατάτες και πασπαλήστε λίγο αλάτι. Ψήστε τις πατάτες σε όρθια θέση στους 200 ° C για 40 λεπτά.
- Τώρα γεμίστε τις πατάτες με μπέικον πριν προσθέσετε λίγο τυρί από πάνω και ψήστε για 10 ακόμη λεπτά.
- Για να ολοκληρώσετε, προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος με περισσότερο μπέικον και σχοινόπρασο στην κορυφή.
Όπως μπορείτε να δείτε τώρα, αυτές οι γεμιστές πατάτες εκρήγνυνται με γεύση! Απλά σιγουρευτείτε ότι δεν καείτε στη λάβα του τυριού…
Πηγή: idiva.gr
Δείτε και αυτά