Αφράτα ψωμάκια με τυρί και σκόρδο έτοιμα σε λιγότερο από 10 λεπτά – Καλύτερα και από τυρόπιτα


    Αυτά τα αφράτα ψωμάκια με τυρί που είναι έτοιμα σε λιγότερο από 10 λεπτά, είναι τα κατάλληλα συνοδευτικά για το Κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και για το πρωινό σας την επόμενη ημέρα.
    Είναι η πιο εύκολη σ…


    Αυτά τα αφράτα ψωμάκια με τυρί που είναι έτοιμα σε λιγότερο από 10 λεπτά, είναι τα κατάλληλα συνοδευτικά για το Κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και για το πρωινό σας την επόμενη ημέρα.

    Είναι η πιο εύκολη συνταγή που θα μπορούσαμε να σας δείξουμε σήμερα, αφού θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά απ’ τον χρόνο σας. Σας συμβουλεύουμε να την φτιάξετε και να απολαύσετε αυτά τα ψωμάκια μόλις βγουν απ’ το φούρνο, όσο θα είναι ακόμη ζεστά. Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε κάτι άλλο, δείτε εδώ συνταγή για τυρόπιτα με 5 υλικά.

    Εμείς προτείνουμε τη συνταγή μόνο με το τυρί, αλλά όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσθέσουν και κάποια άλλα υλικά, όπως μπέικον, ζαμπόν ή και πιπεριά.

    Τι θα χρειαστείτε για τα ψωμάκια με τυρί;

    Υλικά:

    • 1 συσκευασία με κατεψυγμένη ζύμη
    • τυρί μοτσαρέλα, ψιλοκομμένο σε οκτώ μικρά τετράγωνα
    • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)

    Πώς θα φτιάξετε τα ψωμάκια με τυρί;

    Συνταγή:

    • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα ή ένα αλουμινόχαρτο σ’ ένα ταψί και αφήστε το στην άκρη.
    • Ανοίξτε τη ζύμη, κόψτε την σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε ένα κομμάτι τυριού στο κέντρο.
    • Τυλίξτε τη ζύμη και κλείστε καλά το φύλλο. Τοποθετήστε την πλευρά που έχετε κλείσει τη ζύμη προς τα κάτω στο ταψί.
    • Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το τυρί και η ζύμη και ψηθεί για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι τα ψωμάκια να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
    • Ενώ τα ψωμάκια ψήνονται, ετοιμάστε το μείγμα με το βούτυρο.
    • Σ’ ένα μικρό μπολ για τον φούρνο μικροκυμάτων, τοποθετήστε το βούτυρο και ζεστάνετε για περίπου 30 με 60 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει.
    • Προσθέστε στη συνέχεια, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
    • Όταν τα ψωμάκια είναι έτοιμα βγάλτε τα απ΄το φούρνο, αλείψτε τα αμέσως με το βούτυρο και γαρνίρετε με το φρέσκο μαϊντανό.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά