Μα είναι δυνατόν να υπάρχει μυστικό για τις ντομάτες, το συστατικό που χρησιμοποιούμε πιο πολύ στο μαγείρεμα, που να μην το ξέρουμε; Και όμως υπάρχει. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό. Και λάθη και μυστ…
Μα είναι δυνατόν να υπάρχει μυστικό για τις ντομάτες, το συστατικό που χρησιμοποιούμε πιο πολύ στο μαγείρεμα, που να μην το ξέρουμε; Και όμως υπάρχει. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό. Και λάθη και μυστικά που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε για το αγαπημένο καλοκαιρινό λαχανικό, δείτε εδώ το απόλυτο μυστικό για να παραμένουν οι ντομάτες σας φρέσκες.
Εύκολα όλοι στη μαγειρική προσπερνάμε τα… σπόρια της ντομάτας, πιστεύοντας ότι δεν έχει καμία διαφορά το αν θα τα προσθέσουμε ή θα τα αφαιρέσουμε από το φαγητό μας. Και όμως έχει… Για αυτό και παρακάτω σου δίνουμε τις χρήσιμες συμβουλές για το πού πρέπει και που δεν πρέπει να βγάζεις τα σπόρια από τη ντομάτα.
Κράτησε τα:
Μην αφαιρέσεις τα σπόρια αν φτιάχνεις σούπες ή κάποια σάλτσα, καθώς αυτά θα δώσουν άλλη διάσταση στο φαγητό σου και θα του χαρίσουν μία ελαφριά, γλυκιά γεύση.
Αφαίρεσε τα:
Αν φτιάχνεις σαλάτα, ομελέτα ή φαγητό κατσαρόλας, τότε καλό θα ήταν να αφαιρέσεις τους σπόρους. Μπορεί να κάνει το φαγητό σου πιο νερουλό, ενώ στη σαλάτα σου θα κάνει το μαρούλι να μαραθεί.
Βάζετε ρίγανη στη ντομάτα; Τότε κινδυνεύετε από…
Τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες και αφόρητη ζέστη είναι σύνηθες μια σαλάτα να αποτελέσει ακόμη και το κύριο γεύμα μας. Οι ντομάτες είναι το λαχανικό που προσφέρει μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς και γι’ αυτό προτιμάται περισσότερο και φυσικά επειδή ευδοκιμεί αυτή την περίοδο. Τι λάθος κάνουμε όμως κατά την κατανάλωση της και βλάπτουμε τον οργανισμό μας και παράλληλα χάνουμε πολλά από τα θρεπτικά της στοιχεία;
Ένα από τα βασικότερα λάθη είναι ότι βάζουμε ρίγανη, συνήθως ξερή. Γιατί όμως αυτό μπορεί να αποτελεί λάθος; Η ρίγανη είναι ένα μυρωδικό το οποίο χρησιμοποιείται και σαν ρόφημα για να αποφευχθούν φουσκώματα και να αντιμετωπιστούν διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα. Δυστυχώς όμως όταν την χρησιμοποιούμε στη φυσική μορφή της προκαλεί το ακριβώς αντίθετο. Αν καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα θα προκαλέσει φούσκωμα και πολλές φορές ακόμη και καούρες.
Αυτό όμως δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε ακόμη και σε μια απλή σαλάτα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ελαιόλαδο στη ντομάτα σας. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε μια γευστική και δροσιστική σαλάτα, ξέρετε τι πρέπει να προσeξετε.
Δείτε και αυτά