Τips για να κάνεις νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια


Οι λάτρεις του μπιφτεκιού είναι αρκετοί, άλλοι το προτιμούν με πατάτες στον φούρνο άλλοι σε ψωμάκι με πατάτες και άλλοι στην σχάρα.Όταν όμως η συνταγή για ένα τέλειο και ζουμερό μπιφτέκι γίνεται στον …


Οι λάτρεις του μπιφτεκιού είναι αρκετοί, άλλοι το προτιμούν με πατάτες στον φούρνο άλλοι σε ψωμάκι με πατάτες και άλλοι στην σχάρα.

Όταν όμως η συνταγή για ένα τέλειο και ζουμερό μπιφτέκι γίνεται στον φούρνο με πατάτες δεν νομίζω να χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα τέλειο και ολοκληρωμένο φαγητό..

Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό: Το λάθος με τα μπιφτέκια που κάνουμε όλοι

νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια

Ας ξεκινήσουμε με την συνταγή μας και τι θα χρειαστούμε

Για τα μπιφτέκια

1 κλ κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 ντομάτες τριμμένες
3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο
2 κ.σ.ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Για τις πατάτες φούρνου

8 πατάτες μεσαίου μεγέθους
1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας σας
1 κ.σ. ρίγανη
2 λεμόνια μόνο τον χυμό
½ φλ. ελαιόλαδο
2 φυτζάνια. νερό
αλάτι
πιπέρι

Για την εκτέλεση έχουμε τα εξής

Για τα πιο μαλακά μπιφτέκια και πατάτες στο φούρνο.
Προετοιμάστε τις πατάτες φούρνου λεμονιού πριν κάνετε το μείγμα κιμά.
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια ή λεπτές φέτες.
Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε όλα τα συστατικά της πατάτας εκτός από νερό. Ανακατέψτε τα καλά για να εφαρμόσετε λάδι παντού.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με όλο το υγρό στο μπολ.
Ρίχνουμε νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και μετά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και βάλτε το απευθείας στον κιμά, γιατί χρειαζόμαστε όλο το υγρό.
Στραγγίστε το ψωμί και ψιλοκόψτε το. Προσθέστε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ξύδι και ελαιόλαδο.
Ζυμώστε για να κάνετε το μείγμα ομοιόμορφο
Εάν το μείγμα είναι σφιχτό, πασπαλίζετε λίγο νερό.
Εάν είναι λεπτό, προσθέστε λίγο ψωμί, τοστ ή πλιγούρι βρώμης.
Διαμορφώστε σε 10 ή 12 φέτες και τοποθετήστε τις στις μαγειρεμένες πατάτες. Συνεχίστε το ψήσιμο για 30 λεπτά για να αφαιρέσετε το φύλλο.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά