Φτιάξε την πιο νόστιμη σπιτική μπεσαμέλ με τέσσερα υλικά


Η αγαπημένη μας λευκή σάλτσα, για το παστίτσιο και το μουσακά, η μπεσαμέλ, δεν θα βγει ξανά από ένα έτοιμο κουτί! Η σπιτική μπεσαμέλ με τέσσερα υλικά είναι γρήγορη, εύκολη και σούπερ νόστιμη. Ιδανική …


Η αγαπημένη μας λευκή σάλτσα, για το παστίτσιο και το μουσακά, η μπεσαμέλ, δεν θα βγει ξανά από ένα έτοιμο κουτί! Η σπιτική μπεσαμέλ με τέσσερα υλικά είναι γρήγορη, εύκολη και σούπερ νόστιμη. Ιδανική για να φτιάξετε νηστίσιμο παστίτσιο με πουρέ πατάτας και κιμά σόγιας!

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά για 4 μερίδες ή ένα μέτριο ταψί!

  • 60 γραμμάρια βούτυρο της επιλογής σου
  • 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 ml γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

  • Λιώνεις το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα. Έχεις στα χέρια αυγοδάρτη για να ανακατεύεις διαρκώς.
  • Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις για ένα λεπτό.
  • Ζεσταίνεις το γάλα και το προσθέτεις λόγο λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην σβολιάσει.
  • Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
  • Αλατοπιπερώνεις και τρίβεις μοσχοκάρυδο.

Προαιρετικά: Ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.

Μπορείς να προσθέσεις και ένα κρόκο αυγού, τη στιγμή που το μείγμα θα έχει κρυώσει και να ανακατέψεις για να ενσωματωθεί σωστά.

Μεθυσμένα κεφτεδάκια με ούζο – Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή

Τα κεφτεδάκια είναι το κατάλληλο φαγητό για σνακ αλλά και για κυρίως γεύμα, το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και σίγουρα δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Πόσες φορές δεν έχεις επισκεφθεί ένα μεζεδοπωλείο και συνόδευσες το κρασί ή το ούζο σου με ένα γευστικό πιάτο κεφτεδάκια; Αυτό ακριβώς θα σου συστήσουμε κι εμείς σήμερα, μια συνταγή που περιλαμβάνει και τα δυο. Φτιάξε λοιπόν τα.. μεθυσμένα κεφτεδάκια και θα μας θυμηθείς. Κι αν θες να μεγαλώσεις το μενού με τους μεζέδες σου, δες εδώ τη συνταγή για την τέλεια ηπειρώτικη τυρόπιτα με τραχανά.

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό κιμά βοδινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 1 αβγό
  • 4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • ½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά ούζο
  • 2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο)
  • 1 γεμάτη κουταλιά γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

κεφτεδάκια με ούζο

Εκτέλεση

  • Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
  • Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε το ταψί.
  • Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
  • Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά