Φτιάξτε μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 2 υλικά. Πρόκειται για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ψήσιμο, που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι φίλοι …
Φτιάξτε μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 2 υλικά. Πρόκειται για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ψήσιμο, που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι φίλοι σας. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε γλυκό ψυγείου, δείτε εδώ συνταγή για κρουασάν.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
- 400 γρ. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας και τα λιώνετε ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα χωρίς σβώλους.
- Μόλις λιώσουν καλά προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύετε καλά και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Ρίχνετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης για κέικ (μεγέθους και σχήματος αρεσκείας σας) και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά. Μπορείτε και για όλο το βράδυ.
- Τα ξεφορμάρετε και τα απολαμβάνετε σκέτα ή με σαντιγί ή με σιρόπι βύσσινο ή μπανάνας.
Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα – Εύκολη και γρήγορη συνταγή
Φτιάξτε (σήμερα κιόλας) ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με στρώσεις μπισκότου όρεο, cheesecake, κρέμας σοκολάτας και σαντιγί. Μια συνταγή για ένα πολύ απλό -στην παρασκευή του- και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε ένα πιο δροσιστικό γλυκό, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή με κεράσια.
Υλικά
- 35 μπισκότα όρεο
- 150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 200 γρ. (1 πακέτο) μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κρέμες γάλακτος των 200 γρ.
- 3 κρέμες στιγμής σοκολάτας
- ανάλογο γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για τις κρέμες
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Λιώνετε τη μαργαρίνη και περιχύνετε με αυτή τα μπισκότα στο μπολ.
- Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψάψι [ή τσέρκι] μεγέθους 20×30 εκ. περίπου και το πιέζετε καλά στη βάση.
- Βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώνει η βάση μπισκότου.
- Με το μίξερ χειρός στη μεγάλη ταχύτητα, χτυπάτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές σούπας από τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Χτυπήστε το 1 1/4 φλ. τσαγιού από τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα τυριού.
- Ανακατέψτε σε μικρή ταχύτητα για 1′ απλά να ενσωματωθούν τα υλικά και μεταφέρετε το τελικό μείγμα πάνω από το μπισκότο. Το στρώνετε καλά και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώνει.
- Φτιάξτε τις κρέμες στιγμής με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέστε το μείγμα κρέμας σοκολάτας προσεκτικά ομοιόμορφα, με ένα κουτάλι, πάνω από το μείγμα cheesecake.
- Βάλτε πάλι στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Χτυπάτε την εναπομείνασα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Απολαύστε το.