Οργασμός γεύσεων: Εύκολο γλυκό ψυγείου με βατόμουρα και ζαχαρούχο γάλα


Αυτή είναι η συνταγή για το πιο εύκολο και τέλειο γλυκό ψυγείου! Οργασμός γεύσεων με την πρώτη μπουκιά. Το βατόμουρο και το ζαχαρούχο γάλα το πάνε σε άλλο επίπεδο.Αν ψάχνεις ένα γλυκό για την παρέα αυ…


Αυτή είναι η συνταγή για το πιο εύκολο και τέλειο γλυκό ψυγείου! Οργασμός γεύσεων με την πρώτη μπουκιά. Το βατόμουρο και το ζαχαρούχο γάλα το πάνε σε άλλο επίπεδο.

Αν ψάχνεις ένα γλυκό για την παρέα αυτή η συνταγή είναι σίγουρα κάτι πρέπει να ακολουθήσεις!

Υλικά συνταγής:

  • 150 γρ. σοκολάτα 50%-60% περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
  • 1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1-1/2 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
  • κόκκινα βατόμουρα
  • 100 γρ. ξύσμα λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Για τη σοκολατένια βάση. Θα χρησιμοποιήσουμε τετράγωνο πυρέξ. Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο, τη βανίλια και τη σοκολάτα. Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.
  • Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Για την επικάλυψη. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος. Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Πασπαλίζουμε το γλυκό με το ξύσμα λευκής σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Δοκιμάστε, επίσης, κι αυτό το γλυκό ψυγείου με λεμόνι! Θα το λατρέψετε

Πάρε κόκκινα βατόμουρα και λευκή σοκολάτα και θα κάνεις το πιο κολασμένο γλυκό ψυγείου

γλυκά ψυγείου με βατόμουρα για το καλοκαίρι

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου προτείνει το πιο κολασμένο και γρήγορο γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι! Το μόνο που χρειάζεται σίγουρα να πάρεις είναι κόκκινα βατόμουρα και λευκή σοκολάτα!

Θα πάθεις σίγουρα την πλάκα σου κι εσύ και οι καλεσμένοι σου με αυτό το κρεμένιο γλυκό!

Υλικά Συνταγής

  • 150 γραμ. κουβερτούρα 54% κακάο
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 500 γραμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
  • κόκκινα βατόμουρα
  • 100 γραμ. σοκολάτα λευκή

Εκτέλεση

  • Για αυτό το εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο πυρέξ.

Για τη σοκολατένια βάση

  • Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τη σοκολάτα.
  • Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.
  • Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη

  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος.
  • Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση.
  • Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί.
  • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θεϊκά και εύκολα καλιτσούνια με μέλι και κανέλα – Σκέτος εθισμός

Θα τρελαθείς με την γευστική γαλατόπιτα της γιαγιάς με κανέλα και πορτοκάλι – Πολύ απλή συνταγή

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά