Χοιρινά μπριζολάκια με φανταστική σάλτσα πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μια συνταγή τρέλα που ο χυμός πορτοκάλι το κάνει «όνειρο». Θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μόλις την φτ…
Χοιρινά μπριζολάκια με φανταστική σάλτσα πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μια συνταγή τρέλα που ο χυμός πορτοκάλι το κάνει «όνειρο». Θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μόλις την φτιάξετε στο σπίτι.
Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά φτιάχνετε αυτά τα εκπληκτικά κοκκινιστά χοιρινά μπριζολάκια. Συνοδέψτε τα με πουρέ η πατάτες.
Υλικά Συνταγής
- 4 (ή 8 αν είναι πολύ μικρά) χοιρινά μπριζολάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκάλι ακέρωτο (φλούδα)
- 1 δαφνόφυλλο
- 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 συσκευασίες (800 γραμμ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1/2 πορτοκάλι (χυμός)
- 2 κ.σ. Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρύζι ή πουρές για το σερβίρισμα
Αν γενικά προτιμάτε την σοκολάτα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και σε αυτό το γλυκό ψυγείου!
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ, κατά προτίµηση αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε τα χοιρινά µπριζολάκια 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουµε σε πιατέλα.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο ρίχνουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουµε για 4-5 λεπτά µέχρι να µαραθούν ελαφρά. Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε περίπου 2-3 λεπτά να εξατµιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
- Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τα χοιρινά µπριζολάκια, το ξίδι και το χυµό πορτοκαλιού.
Αλατοπιπερώνουµε. Σκεπάζουµε το φαγητό και το σιγοβράζουµε για 20 λεπτά. - Βγάζουµε τα µπριζολάκια σε πιατέλα. Μεταφέρουµε τη σάλτσα στο µπλέντερ και την πολτοποιούµε. Περιχύνουµε τα µπριζολάκια µε την τέλεια σάλτσα.
Αν δεν θέλετε χοιρινά μπριζολάκια δείτε το κοντοσούβλι κοτόπουλο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου – Ο χυμός πορτοκάλι το κάνει «όνειρο»
Κοντοσούβλι κοτόπουλο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μια συνταγή τρέλα που ο χυμός πορτοκάλι το κάνει «όνειρο». Μια εύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μόλις την φτιάξετε στο σπίτι.
Μαριναρισμένο κοντοσούβλι κοτόπουλο με σαλάτα κους κους. Ζουμερό και πεντανόστιμο! Την βρήκαμε στο argiro.gr
Υλικά Συνταγής
- 4 φιλέτα στήθος ή μπούτι κοτόπουλο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 2 κ.σ. λευκή κρέμα βαλσαμικό
- λίγες σταγόνες χυμός λεμόνι
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- ρίγανη
- δεντρολίβανο
- κρεμμύδι και χρωματιστές πιπεριές σε τέταρτα
Για το κους κους
- 2 φλ. κους κους
- 2 φλ. ζεστό νερό
- 1 μελιτζάνα
- κόκκινη και κίτρινη πιπερίες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κολοκύθι
- μαϊντανό
- δυόσμο και κόλιανδρο ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
- 1/2 φλ. χυμός λεμόνι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Για τη μουχαλεμπία, βάζουµε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουµε πολύ καλά µε το σύρµα,μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Αφού λιώσει καλά, βάζουµε την κατσαρόλα στο µάτι και σε µέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, αφήνουµε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για περίπου 8-10 λεπτά.
- Ραντίζουµε ένα ρηχό µακρόστενο ταψάκι µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες). Αδειάζουµε την ελαφριά κρέµα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει τη βάζουµε στο ψυγείο να παγώσει.
Πώς σερβίρουμε τη μουχαλεμπία
Όταν θέλουµε να σερβίρουµε, βγάζουµε ένα τετράγωνο µεγάλο κοµµάτι σε πιάτο, το ραντίζουµε µε ροδόνερο, προσθέτουµε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάµε ολόκληρα φιστίκια.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Ξεσκέπαστη αλμυρή κολοκυθόπιτα με ελαιόλαδο και φρυγανιά – Όπως την φτιάχνουν οι γιαγιάδες της Πάρου
Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με ελαιόλαδο και αυγά
Δείτε και αυτά