Το ολέθριο σφάλμα που κάνουμε όλοι με τα μακαρόνια – Σταματήστε το αμέσως


Τα μακαρόνια θεωρούνται μια σχετικά εύκολη παρασκευή, αλλά κάθε άλλο παρά τέτοια είναι, καθώς μπορεί να μοιάζει απλό να τα βράσουμε, αλλά χρειάζονται συγκεκριμένες τεχνικές, για να κάνουμε μια τέλεια …


Τα μακαρόνια θεωρούνται μια σχετικά εύκολη παρασκευή, αλλά κάθε άλλο παρά τέτοια είναι, καθώς μπορεί να μοιάζει απλό να τα βράσουμε, αλλά χρειάζονται συγκεκριμένες τεχνικές, για να κάνουμε μια τέλεια συνταγή, όπως με το αβγό και το λουκάνικο.

Με αυτό τον τρόπο, ασφαλώς, κάνουμε όλοι μας ορισμένα λάθη, τα οποία χρειάζεται να γνωρίζουμε και το Athensmagazine.gr σας προτείνει τι να κάνετε στο βράσιμο, ώστε να είστε σίγουροι την επόμενη φορά για το πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Αποφύγετε, λοιπόν, να τα μαγειρεύετε σε μικρό κατσαρολάκι. Το να μαγειρεύετε τα μακαρόνια σας σε μικρό κατσαρολάκι και να τα σπάτε για να χωρέσουν είναι λάθος. Η θερμοκρασία του νερού στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προστίθενται τα μακαρόνια.

Μετά από λίγα λεπτά η θερμοκρασία επανέρχεται στο σημείο βρασμού αλλά η ζημιά έχει γίνει. Τα μακαρόνια κάθονται στον πάτο και μαλακώνουν υπερβολικά, ενώ επίσης κολλάνε μεταξύ τους.

Κάπως έτσι, αν χρησιμοποιήσετε μια πιο μεγάλη κατσαρόλα, τα μακαρόνια θα βραστούν καλύτερα και θα είναι πιο νόστιμα. Είναι ώρα, λοιπόν, να το δοκιμάσετε.

Ξεπλένετε τα μακαρόνια σας με κρύο νερό; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους καθώς είναι γρήγορο έχεις πολλές επιλογές για να το συνοδεύσεις και πάντα θα είναι νόστιμο. Κι όμως, είναι πολλές οι φορές που ακόμη και σε ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να κάνουμε και λάθη, τρανό παράδειγμα που το κάνουν οι περισσότεροι είναι να ρίχνουμε τα μακαρόνια απευθείας σε ζεστό νερό από το βραστήρα, δείτε εδώ το λόγο που δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Για ένα περίεργο λόγο, σχεδόν όλοι έχουμε συνηθίσει αφού βράσουν τα μακαρόνια να τα σουρώνουμε και να τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Ο πιο προφανής λόγος είναι για να τα κρυώσουμε αλλά ουσιαστικά όχι απλά δεν έχει νόημα, αλλά καταστρέφει και το γεύμα σας.

μακαρόνια

Το κρύο νερό είναι αυτό που θα κάνει τα μακαρόνια σας να χάσουν τη γεύση και το άμυλο τους και παράλληλα, μόλις τα σερβίρετε θα παρατηρήσετε πως η σάλτσα δεν θα “κολλάει” πάνω στα ζυμαρικά σας. Μήπως, λοιπόν ήρθε η ώρα να κόψετε αυτή την “κακή συνήθεια”;


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά